Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kum kararıyor

huluyalgın

Bronz 4 Üye
arkadaşlar benim akvaryumun kumu neden bilmiyorum ama içten kararmaya başlıyor. geçen hafta değiştirdim kumu çünkü siyah olmuştu artık bugün baktım yan camlardan kumun içi tekrar kararmaya başlamış. üst kısımları kararmıyor ama altı kara ve çok kokuyor. neden oluyor bu nedir çaresi. kum ince silis kum juenpetten almıştım

Cvp: kum kararıyor

kumun üstünde biriken kirler hayvan eşelemeye başlayınca alta doğru inmiş. su değişimlerinde kumu elinle karıştırıp suya dağılmasını sağlayıp o şekilde suyu alabilirsin. ayrıca arada karıştırdığında gene suya çıkan kirler filtre yardımıyla çekilecektir.

bu ben de hep oluyor ama arkaşımın da akvaryumu var aylardır kuma dokunmadı bile ama kararık değil. benimki kronikleşti sanki akvaryumun camından falan olmasın var mı öyle bi ihtimal

Benim su filtresinin olduğu yer karardı. Filtre siyahtı muhtemelen silis kumunun üzerine salınım yaptı seninki de bundan nedenli olabilir

benim önceden ısıtıcının olduğu yer kararmıştı altı siyah plastikti ama değiştirdim şu an bambaşka bi yer kararmış camdan bakınca kumun altı gözüktüğü için farkedebiliyorum kumun altının siyah olduğunu

kum altına giren kir camdan gelen güneş ışığıyla birlikte orada yosun ve alg oluşumlarını artırabilir. kirli noktaları temizledikten sonra mavi metilen damlatarak bunun önüne geçilebilir. hatta kumu leğene alıp koyu mavi olacak şekilde damlattıktan sonra iyice karıştırılıp durulandıktan sonra tekrar akvaryuma koyulmalı. şu haliyle ne kadar temizlense de bir miktar kalan tekrar üremeye başlıyordur. bu arada filtreleriniz iç filtredir diye varsayıyorum filtrelerinizi haftada iki veya üç defa temizlemek yararlıdır. bu kir yoğunlaşması hayvanlara göre akvaryumun küçük olmasına bağlı olarakta artış gösterir.

Geri