Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kum kazma

Cvp: Kum kazma

Hiç keyfinden. Benimkiler de sürekli kazarlar. Daha demin koyduğum kalın yapraklı bitkileri ısırmakta zorluk çekince kazıp kökten çıkardı kökü yemeye başladı çıkardım sudan bitkileri. Çıldırdım ya bir hayvan bu kadar aç gözlü olur.

kaplumbağa87' Alıntı:
kaplumbagam kumu kazıyor . Sebebi nedir ?

Cinsel erginliğe ulaşmış dişi yumurtlayacağı zaman yumurtlayacağı bir alan yoksa suda kazma eğilimi gösterir.Bunun dışında dibe çöken yem artıklarını yemeye çalıştıklarında ya da plastrondaki(alt kabuk) plaka birikimi sebebiyle kaşındıklarında bu tip hareketlerde bulunurlar.Sindirim için zaman zaman kum da yedikleri gözlemlenebilir.Anormal bir durum söz konusu değil.

sarcoptes' Alıntı:
Hiç keyfinden. Benimkiler de sürekli kazarlar. Daha demin koyduğum kalın yapraklı bitkileri ısırmakta zorluk çekince kazıp kökten çıkardı kökü yemeye başladı  çıkardım sudan bitkileri. Çıldırdım ya bir hayvan bu kadar aç gözlü olur.

Kaplumbağa akvaryumunda canlı bitki bakımı imkansızdır.Kaplumbağalar omnivor canlılar oldukları için bir süre sonra bitki yapraklarını tüketeceklerdir.Dekorasyon amaçlı ipek yapraklı bitki ya da üretici firma tarafından suya salınım yapmadığı ifade edilen plastik bitkiler kullanılabilir.

sarcoptes' Alıntı:
Hiç keyfinden. Benimkiler de sürekli kazarlar. Daha demin koyduğum kalın yapraklı bitkileri ısırmakta zorluk çekince kazıp kökten çıkardı kökü yemeye başladı  çıkardım sudan bitkileri. Çıldırdım ya bir hayvan bu kadar aç gözlü olur.

Benimki mango kökünü falan deviriyor  :t65y: Sudan çıkarman iyi olmuş yoksa bitki diye birşey kalmıyabilirdi  :D

mango kökü kaplumbağalardan sonra akvaryumda en fazla gezinen şeydir.

silis konusunda furkan açıklama yapmış. silis kum gerekli bir malzemedir. hazmı kolaylaştırıp bağırsaklarındaki olası parazitleri atmalarına yardımcı olur. tanecikler 0.5-1 mm aralığında olmalıdır. silis ağır kumdur daha küçüğünü kazmaları zor olur daha büyüğünü yemeleri. bunun harici başka kum veya çakıl kullanılmamalıdır.

kuvars veya quartz kum sivri kenarlıdır bu sindirim sisteminde tahribat yapar. çizgili kaplumbağalar kum yemez. kendini kuma gömer. bu sebeple kolayca içine girmesi için 2-3 mm ayarında dere kumu kullanılır.

benimki de eşeliyor
hatta geçen bi süre indi dibe baktım takılıyor orda su altında
geziniyor eşeliyor

Geri