Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kum rahatsız etmiyor

pretty

Altın 5 Üye
Dün temizlik yaptım akvaryumda tasları cıkardım.Edindiğim ipek bitkileri koydum . 2 bitkim plastik boy uzunlugunun avantajını kullanmak için simdilik duruyor.Mango koku elime gececek insallah . sera aquatanla su duzenını sagladım.kumumu itsede filtrem biraz ileri yinede suanlık sorunum yok kumda gayet iyi durdu.benimkiler arada inip yiyor bazen agzına alıp atıyor onları izlemek cok zevkli.yemlere gelirsek onceden aldıgım petshop bana 2012 tarihli raffy p vermıs farkettıgımde sınırlendım stok yemımdı aceleme gelmiş .Yeniden raffy p aldım 250ml . reptomin raffy 1 mevcuttu.jbl agil aldım sera reptilin aldım . Bana tamda suan eksiklerimi tamamlamısken tekrardan yem programı yaparsanız sevınırım.Ve küçüğümün kabugunu dedıgınız gbı karbonatla fırcaladım . fakat trabzon suyu kadar fayda etmıyor . memlekette fıstık gıbı oluyor kabukları suraya gelıyorum kırec basıma bela oluyor.akvaryum suyunu %70 damacana %30 dinlenmiş su koydum.yapabilecegim baska birşey var mı ya da eksiklerim ?

mailto:/x60xn8.jpg

Küçüğümün kuru alanda uyuma şekli

mailto:/2qu2pe1.jpg

bonibonun eşşeğin üstüne cıkmaya calısırken bana verdiği poz
mailto:/2ytoh83.jpg

Işıgı kapatınca bu şekli alıyor
mailto:/33nkvwk.jpg

bunlarda elimdekiler

mailto:/xpbvcj.jpg

Cvp: Kum rahatsız etmiyor

akvaryum güzel olmuş. yalnız o filtre önündeki plastik bitkiyi çıkar hem salınım yapar hemde kirin filtreye çekiliminde önünde set olur.

hayvanlar gördüğüm kadarıyla sağlıklı ve güzeller. bir tek kireç sorunu var. dereceyi topperın içine yatırıp net ısıyı ölç bir defa daha. uv 13 w ise mesafe uygun. ısıtmada öyle yalnız topper kapalı kutu şeklinde ısı yoğunlaşması olursa içerisi olduğundan fazla ısınıyor olabilir. bunu netleştir.olmadı ısıtmayı bir iki cm daha yukarı kaldırırsın.

vitaminde W'dansa reptilin daha iyidir. yalnız raffy P'deki kırmızıları küçük raffy P kutusuna alıp haftada bir tam gün ver. bu varken vitamin damlaya gerek yoktur. bu mineral yem fazlasıyla karşılar. kalsiyumda var içinde.

1. gün raffy p-raffy I
2. gün agil-raffy p
3. gün reptomin-raffy I
4. gün kırmızı mineral sabah akşam
5. gün raffy p-reptomin
6. gün agil-raffy I
7. gün reptomin-raffy p

bu şekilde yap 8 cm kabuk boyuna gelince bir ayar daha yaparız. tek öğüne geçecekler.

tesekkurler ve tamam cem sağol :)

Küçük için program; günlük sabah ve akşam üzeri iki öğün ve toplam kafa hacmi kadar.
1. Gün: raffy p
2. Gün: raffy I
3. Gün: reptomin
4. Gün: raffy p deki kırmızı yemler. Bu bitince bir raffy p yeme bir damla reptilin. Vitaminli yem doğrudan ağıza verilmeli. Suda tesir azalır. Ayrıca iki haftada bir bu yeme mürekkep bakığı tozu bulamalı. Gene suya atılmamalı. Toz dağılır. Aslında kormızı mineral yem bu zorluğu önler. Vitamin almak yerine kırmızılar bitince sera mineral alınabilirdi.
5. Gün: raffy p
6. Gün: raffy I
7. Gün: reptomin

Büyük olan günde tek öğün beslenmeli ve kafa hacmi bir seferde verilmeli. Hayvan 5-8 cm arası ise bu program uygulanır.
4. Gün: raffy p deki kırmızı yemler. Bu bitince bir raffy p yeme bir damla reptilin. Vitaminli yem doğrudan ağıza verilmeli. Suda tesir azalır. Ayrıca iki haftada bir bu yeme mürekkep bakığı tozu bulamalı. Gene suya atılmamalı. Toz dağılır. Aslında kormızı mineral yem bu zorluğu önler. Vitamin almak yerine kırmızılar bitince sera mineral alınabilirdi.
5. Gün: agil
6. Gün: raffy I
7. Gün: reptomin

Büyük hayvan 8 cm veya daha büyük ise sera vital alınıp bu uygulanmalı.
5. Gün: agil
6. Gün: aç gün (bu gün kabuk büyüklüğü kadar iyi yıkanmış kovırcık öğlen verilmesi uygun olur)
7. Gün: vital

cem dereceyı koydm 34 oldu :'( napım ben simdi 2 lambam acık dıyemı boyle. kapatımmı bırını

1 lambayı kapattım 31 oldu . topperda alan genıs olunca lambanın ısıttıgı alan kısıtlı oluyor ve usur korkusuyla 2 lambayı acık brakmıstım. tekını kapattım

Uvb lamba ısı vermez. Isıtma lambasını 4 cm uzağa çek.

Beslenme programında hatalı yere yazdığım aç günü düzelttim. Bu hali doğrudur.

İki lambada ısıtma lambası mı?

Cvp: RE: Kum rahatsız etmiyor

AEK' Alıntı:
Uvb lamba ısı vermez. Isıtma lambasını 4 cm uzağa çek.

bir dahaki aya uvb alıcam. iki lambadada uva ampul var . ısı veren yani . biri topperin solunu digerı orta ve sagı ısıtıyordu . bugun takmıstım beyazı .sanırım ıkısı cok fazla . 4 cm nasıl yukarı topper ustu alayım ben smdı tutturcak bıse yok:ff:

uv değil mi diğeri o zaman gerek yok. zaten çıktılar mı o lambanın altında duracaklar. tam ortala diğer ampul yedek dursun.

ben simdi emrenin programamı senin programamı ayak uydurım. brazda olsa farklılık var

sıkıntı orda ıste . kutu gbı oldugu ıcın ısık yayılıyor topperın ıcıne . boyle olunca biri byerde bıyerde . ısı alan noktada durma ihtimalleri cok aza iniyor . bunu test ettım.diğerleri sıkıntı cıkarmıyorda kucuk usutur dıye sıkıntı yasıyorum

sen ayarla ben 8 cm kabuk boyunda tek öğün diyorum emre 6 cm olunca.

kapalı kutu olduğu için en uçta dursa dahi o kadar soğuk olmaz. uva nın normal ısıtmadan farkı hayvanın içine de işleyebilmesi. bu açıdan hayvanlar bir anda susuz kalıp mayışırsa tehlikeli olabilir.

İyi o zaman. Kamba çıkınca rahatlamış. Su 26 derece ise bu ısıda kalsın. Su 28 derece ise lambayı yaklaştırıp 32-33 yap.

Cem karma bir düzen yapmış ama yavru için agil yemesi zor ve raffy I bir öğün az. Büyük içinde tek öğün gerekir ve bahsettiğim boydaysa zaten aç gün ve vitalde gerekir.

Yani aynı şekilde besleyemezsin. Boy farkı olan hayvan beslemek hele aynı yerde bu açıdan zor. Benimkiler ayrı yerde olduğu için daha rahat gruplandırıp beslenmeyi ayarlamam mümkün oluyor.

denedım cidden agili suda elımde braz yumusatıp ezip oyle verıyorum kucuge . sert bıraz . buydugunu uzadıgını goruyorum buyugun. bı olcup tam bılgılerı verırım . sızın programları esitleyip bı yazım . uygulım artık :) ve su 29 derece sabit . kuru alan ısısı eskı halımı olsun yanı

Su ısısı fazla aslında ama bu şekilde ise eski hali daha iyi.

Küçüğe agil verme. 5-6 cm sonrası verirsin.

Yukarda Cem ile aynı anda yazmışız. Yem uygulamalarında ufak darklar var. Ancak öğün iki olsa bile büyük için olur derim ama ufağa agil olmaz, büyükte dediğim boyda ise aç gün ve bitkisel gerekir.

3,5 cm kucuk . 4,5'a yakın diger 2sı . 6,5 cm digerı

6 cm üzeri olanlar hariç agil verme. Ben 6 cm üzeri olana tek öğün yap derim ama iş zorlanacağına göre 8 cm olana kadar iki öğün yap.
6 cm olana diğerlerine reptomin verdiğin bir gün agil ver. Bence oran yani kafa hacmi ayarlaması için günlük tek tip en rahatı. 6 cm üzeri olanda böylece bir gün ayrı yerde agil için çıksa yeterli.

Akvaryumun güzel ama büyüdükleri zaman 3 tanesi için yeterli gelmeyecek

Bu arada imzandaki yazından etkilenerek Abime -Abi içindeki hayvanı kapluşumu severek susturabilirsin dedim O da ne diyon ulen sen deyip kafama vurdu bi tane :haha:

ben
niverstede akvaryumda yurtta oldugu ıcın bu kadar yapabıldım. ilerde 3 degil 4 kaplumbagam ıcın 400 ltre bır sistem yapacagım kesin.Fazla etkılenmıssın imzamdan :)

AEK' Alıntı:
6 cm üzeri olanlar hariç agil verme. Ben 6 cm üzeri olana tek öğün yap derim ama iş zorlanacağına göre 8 cm olana kadar iki öğün yap.
6 cm olana diğerlerine reptomin verdiğin bir gün agil ver. Bence oran yani kafa hacmi ayarlaması için günlük tek tip en rahatı. 6 cm üzeri olanda böylece bir gün ayrı yerde agil için çıksa yeterli.

tmm emre dediğin gibi :)

cem' Alıntı:
sen ayarla ben 8 cm kabuk boyunda tek öğün diyorum emre 6 cm olunca.

kapalı kutu olduğu için en uçta dursa dahi o kadar soğuk olmaz. uva nın normal ısıtmadan farkı hayvanın içine de işleyebilmesi. bu açıdan hayvanlar bir anda susuz kalıp mayışırsa tehlikeli olabilir.

cem cm leri düzeltme yapmışın . farkettım ama üşendim sağol :haha:

bende önce anlamadım "bck" ne diye emre çözmüş sonrasında düzelttim. :smile:

Geri