Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kum Tercihi ve Enteresan Bilgi

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba arkadaşlar, 

Öncelikle kaplumbağam için hangi kumu tercih etmeliyim ? Resimli veya Resimli bir link atarsanız çok memnun olurum kum türlerinden pek anlamıyorum.

İkinci olarak bir yazı okudum kaplumbağalar bazı taşları yiyiyormuş bunu zaten biliyordum konunun asıl garip tarafı hayvan bunu yediği yemekleri kolay sindirebilsin diye bilerek yapıyor sonrasında yediği taşı kusma veya dışkı yoluyla çıkartıyormuş, Bu bilgi dogru mudur  :ff:

Alacağın vitasand marka silis kum. Kendi sitesi veya juenpetmarkette satılıyor. Kumu kusmaz dışkı yoluyla atarken bağırsaklardaki olası parazitleri de temizler.

Cvp: Kum Tercihi ve Enteresan Bilgi

Abi 70 CM genişlikte bir akvaryuma 25 kg uygunmudur ? 50 Tl ye buldum n11 de 25 kilogram fiyat nasıl ?

Tam ölçü nedir en*boy

Cvp: Kum Tercihi ve Enteresan Bilgi

Çitlembik0216' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar, 

Öncelikle kaplumbağam için hangi kumu tercih etmeliyim ? Resimli veya Resimli bir link atarsanız çok memnun olurum kum türlerinden pek anlamıyorum.

İkinci olarak bir yazı okudum kaplumbağalar bazı taşları yiyiyormuş bunu zaten biliyordum konunun asıl garip tarafı hayvan bunu yediği yemekleri kolay sindirebilsin diye bilerek yapıyor sonrasında yediği taşı kusma veya dışkı yoluyla çıkartıyormuş, Bu bilgi dogru mudur  :ff:

Yaşadığınız yerde yerel bir akvaryumcu varsa ona gidip silis kum sorabilirsiniz. Genelde kilosu 1 tl civarındadır. Akvaryumunuzun ölçülerine göre alacağınız kum miktarı değişir. Fikir olması açısından 120*50*50 boyutundaki akvaryumun dibine 2 parmak kalınlığındaki kum yaklaşık 25 kg eder. 

Sindirim konusuna gelince de çok ince silis kum sindirime yardımcı olur. Yuttukları kumları da dışkı yolu ile çıkarırlar.  :D

Eni 35 cm ise ve juenden alacaksan. Poşetler 800 gramdır. 12 tane al. Bu 9.6 kg eder. Bir yada iki poşeti yedek tutarsın. Akvaryum yükseltisi az sudan fazla kayıp olmasın.

Geri