Sanırım en sonunda bu hafta akvaryumun tabanındaki midye kırıklarını daha güzel bir kumla değiştirebileceğim. Özellikle derdim midyelere daha güzel bir ortam sunabilmek. İyi kötü gömülebiliyorlar midye kırıklarıyla ama yine de daha ince bir kum düşünüyorum.
Ancak kum hakkında net bir karar veremiyorum. Öncelikle ince bir kum koysam, kaplumbağaların burnuna kaçması gibi bir durum olur mu? Veya aklıma gelmeyen başka bir sıkıntı çıkabilir mi? Midye kırıklarını ara sıra yutuyorlar, özellikle yemekten sonra, ancak ince kumları yutmaya çalışırlarsa ne olur bir fikrim yok.
İkinci olarak almayı düşündüğüm kumlar şu şekilde:
-Beyaz quartz
-Karışık quartz
(Bunların 0.5 ile 2.5 mm arasında farklı boyutları var. Küçük mü büyük mü almalıyım sizce?)
-Mercan kırığı (İnce)
Bir de silis kum var ama nasıl birşey tam çıkaramadım.
Bunlardan hangisi daha iyi olur sizce? Temizlik sorun olacak farkındayım ama zaten iyi kötü en az 5-6 günde bir dip çekimi yapıyorum. Bari güzel bir taban olsun.
Ancak kum hakkında net bir karar veremiyorum. Öncelikle ince bir kum koysam, kaplumbağaların burnuna kaçması gibi bir durum olur mu? Veya aklıma gelmeyen başka bir sıkıntı çıkabilir mi? Midye kırıklarını ara sıra yutuyorlar, özellikle yemekten sonra, ancak ince kumları yutmaya çalışırlarsa ne olur bir fikrim yok.
İkinci olarak almayı düşündüğüm kumlar şu şekilde:
-Beyaz quartz
-Karışık quartz
(Bunların 0.5 ile 2.5 mm arasında farklı boyutları var. Küçük mü büyük mü almalıyım sizce?)
-Mercan kırığı (İnce)
Bir de silis kum var ama nasıl birşey tam çıkaramadım.
Bunlardan hangisi daha iyi olur sizce? Temizlik sorun olacak farkındayım ama zaten iyi kötü en az 5-6 günde bir dip çekimi yapıyorum. Bari güzel bir taban olsun.