Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kum

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Sanırım en sonunda bu hafta akvaryumun tabanındaki midye kırıklarını daha güzel bir kumla değiştirebileceğim. Özellikle derdim midyelere daha güzel bir ortam sunabilmek. İyi kötü gömülebiliyorlar midye kırıklarıyla ama yine de daha ince bir kum düşünüyorum.

Ancak kum hakkında net bir karar veremiyorum. Öncelikle ince bir kum koysam, kaplumbağaların burnuna kaçması gibi bir durum olur mu? Veya aklıma gelmeyen başka bir sıkıntı çıkabilir mi? Midye kırıklarını ara sıra yutuyorlar, özellikle yemekten sonra, ancak ince kumları yutmaya çalışırlarsa ne olur bir fikrim yok.

İkinci olarak almayı düşündüğüm kumlar şu şekilde:

-Beyaz quartz
-Karışık quartz
(Bunların 0.5 ile 2.5 mm arasında farklı boyutları var. Küçük mü büyük mü almalıyım sizce?)

-Mercan kırığı (İnce)

Bir de silis kum var ama nasıl birşey tam çıkaramadım.

Bunlardan hangisi daha iyi olur sizce? Temizlik sorun olacak farkındayım ama zaten iyi kötü en az 5-6 günde bir dip çekimi yapıyorum. Bari güzel bir taban olsun.
 
bence kum koymayın.gözlerinde enfeksiyon oluşabilir.burnuna kaçıp nefessiz kalmasına sebep olabilir.daha bilmediğimiz bir çok şey olabilir.kaplumbağanın canına kastetmeyin derim ben.bence en büyüğünü alsanız bile kaplumbağanıza zarar verme olasılığı yüksek.
 
Yeme ihtimali her zaman mevcuttur kumları ya da ufak midye kırıklarını falan. Sindirimi kolaylaştırmak için yutarlar ve sonra geri çıkarırlar ancak çıkaramadıkları zaman sorun olacaktır. Bence iri çakıllar kullanın derim kuma bulaşmayın ama karar sizin yine de. Kesin kum istiyorsanız da iri taneli kullanın.
 
Agir kum koyun her harekette ucmayanlardan. Hic birsey olmaz. Burada yillardir tek tavsiye agir kum herkes kullaniyor ama bu buruna kacma, goz iltihabi falan olmamistir. Bende kullanicam yeni akvaryumumda. Minik taslar daha kotu bence aralarina giriyor falan beni sinir ediyor kumda boyle bir durum fazla rastlanmiyormus kullananlarin yalancisiyim bende :p herkes overek anlatiyor bu kumu
 
Geri
Üst