Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kur Hareketi

nebula12

Yeni Üye
bır lıradan buyuk bır kaplumbagam var yanına bır yavru eş aldım ayagını ısırdı bende bır gun ayırdım sonra yıne akvaryuma attım buyuk olan kucuk kaplumbagamın ayagını sırdı bekledım ve kur hareketı yapmaya basladı kucuk kaplumbagaya arkasına geçmeye çalısıyor o da ızın vermıyor büyük kaplumbaga tekrarlayıp duruyor kur hareketını on ayaklarını basının onune alıyor ve yuzermıs gıbı yapıyor yardım edın lutfen

Cvp: KUR HAREKETİ

Büyük ve küçük kaplumbağa aynı akvaryumda bakılmamalıdır.

şu anda alıstılar bır sorun yokta kur hareketlerı yapıyor buyuk olan ?

Kur hareketi erkeklere özgü bir hareketmi yoksa dişilerde yapa bilirmi.

Ayağını ıssırması kur hareketinden çok bir anlaşmazlık gibi geliyor. Sorun çıkmaması için en kesin çözüm ayırmak.Kur hareketi genellikle tırnak titretme şeklinde olur

Erkek kaplumbağalar tırnaklarını titretiyor kur hareketi olarak.
Benim Pakize de yavruyu görünce ilk tepkisi kur yapmak olmuştu.Fakat karşılık alamayınca yavruya saldırdı.Yani boy farkı fazla olan kaplumbağalarda bu tehlikeli durumlara neden olabilir.Yavruya büyüyene kadar ayrı bir akvaryumda bakmak en sağlıklısı.

O zaman benim serkan erkek çıktı tırnak titretiyor miniklere.

tırnak titretiyor ve erkek kucuk yavrunun ustune cıktır çiftleşir gibi oldu :) bilmiyorum

Büyük küçük bir arada tutulmamalı.BU bazen ölümle bile sonuçlanabiliyor.Ayrıca büyük ve küçük kur hareketi yapar mı? Yaklaşık aynı boyutlarda olmaları gerekmez mi?

yaklaşık aynı boyuttalar ama dığeri biraz büyük ve erkek olan kru hareketi yapıyor acaba çiftleşirlermi ?

Hayır çiftleşmezler. Cinsel olgunluğa erişmeleri gerekir. Kapluşlarınızın cinsiyetlerini bu boyda bilemezsiniz. En az 10 cm kabuk boyuna ulaştıklarında anlaşılabilir.

Cvp: Kur Hareketi

Benim ninjam da kur hareket yapıyor yani ellerini kafasınla birleştirip titriyor küçüklüğünden beri başka kaplumbağa da beslemiyoruz bize karşı ilgisinden yapıyor bence
Bir yerde eğer kaplumbağa dişi ve kur hareketi yapıyorsa ve yanında başka bir kaplumbağa daha varsa ona kızdığını kıskandığını göstermek için yapıyormuş
Eğer kaplumbağa erkekse dişiye kur yapmak için erkek kaplumbağaya da kafa tutmak için titrerlermiş

Benim serkanım kur yaptığına göre erkemi kabuk boyu 9 cm felan.

Benim scrap dişi, o da kur hareketi yapıyor :) Cinsiyet farketmiyor demek ki.

Serkan umarım dişi olmaz bildiğim kadarıyla dişiler çok çabuk büyüyor 3 kapluş var gelecekte yavaş büyümeleri için erkek olmalarını istiyorum ama görecez ilerde.

Geri