Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kurtardığım su kaplumbağası

kerem erdem

Bronz 2 Üye
Bugün bir arkadaşım ''sıkıldığı için'' kızıl yanaklı su kaplumbağasını bana verdi.Hayvana berbat koşullarda bakmışlar.''ölüm fanusunda''ve kışın sıcak su yazın soğuk su koymuşlar.Hayvanın kabuğunda yeşil renkli taşlar yüzünden hayvanın kabuğunda yeşil leke vardı ama şimdi baya gitmiş.Kabuğuna ''kabuk sertleştirici'' sürmüşler.Arka tırnakları ise bildiğimiz ''törpülenmiş''.Birtane kaplumbağalarıda ölmüş zaten.İyi Bayramlar!

Cvp: kurtardığım su kaplumbağası

hayvanın yemi bitmiş yem bile almamışlar!

Ayaklar törpülenmiş ha iyi bunu da duyacağımız varmış.

Hayvan plaka atımı yaptığında hem o renk salınımı hemde kabuk sertleştirici üstünden gider. Boyu ne kadar ?

arka tırnak diye birşey yok! 4 5cm hayvanda plaka atımı başlamış

Torpulenmis degildir, benim kurtardigim bir hayvanda da on ayaklar tirnaklari yok ve arka ayak tirnaklarinin bir kismi var. Oralarda mantar tarzi bir bakteriyel enfeksiyon olusuyor ve tirnaklar kokunden gidiyor yani hekim bana boyle dedi. Veteriner bakmali ama tekrar cikmamasi kuvvetle muhtemel ne yazikki.

Hayvan bizimkilerin akvaryumuna girdiğinde cennete girmiş gibi olsu.Ben akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyom hep dipte geziyor

Ayrı bir akvaryum ya da büyük bir saklama kabı varsa ona alın isterseniz enfeksiyon varsa diğer canlılara bulaşmasın, hasta olan hayvan da tedirgin olmasın diğerlerinden inşallah iyileşince tekrar birleştirirsiniz.

hayvan gelişmemiş. normalde arka ayak son parmaklarda tırnak olmaz. o boydaki hayvanlarda sondan ikinci de sonradan gelişiyor diye hatırlıyorum ama ilk iki tırnak gözükür halde olur.

tırnakları normal renginden farklı kabarmış ve eğrilik gibi bir durum var mı ?

aslında resim iyi olur. tırnaklar kabuk ve baş kısmından.

Hayvanın fotolarını atıcağım Cem Abi. Su olarak direk musluk suyu koymuşlar suyu dinlendirmemişler.

Bertan Abi önerin için sağol zaten aklımda var öyle bir fikir.

Geri