Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan hakkında yardım

Aslında cama takma aparatları var ama akvaryumuma sığmadığı için ben direkt silikonladım hem hayvana yüzmek için daha fazla alan kalsın diye.
İşte akvaryumun içine sığması için kenarlarından kesmenizi önerdim. Hayvanın kaçmaması için suyu akvaryumun üst kenarından 8-9 cm aşağısına kadar doldurup kuru alanın tabanını da akvaryum üst kenarından 4-5cm aşağıda kalacak şekilde kesebilirseniz rampa eğimini 30 dereceye kadar düşürebilirsiniz.

Şu anda elimdeki imkanlar bunlar. Bu akvaryumu da alalı birkaç ay oldu zaten. Elimdekileri kullanarak en konforlu alanı oluşturmaya çalışıyorum. Diğer üyeler ve yöneticiler çözüm yollarıyla gelirken her mesajınızda olumsuzluk belirtiyorsunuz. 120 litrelik akvaryumu veya kabı koyacak yerim yok maalesef şuanda. Birkaç ay da olsa şu an bir çözüm yolu arıyorum.

Tamam diğer üyelerin söylediği çözümleri deneyin.

İşte akvaryumun içine sığması için kenarlarından kesmenizi önerdim. Hayvanın kaçmaması için suyu akvaryumun üst kenarından 8-9 cm aşağısına kadar doldurup kuru alanın tabanını da akvaryum üst kenarından 4-5cm aşağıda kalacak şekilde kesebilirseniz rampa eğimini 30 dereceye kadar düşürebilirsiniz.
Çok sert bir plastik, mika gibi aslında tam olarak ürünün yapısını bilmiyorum. Neyle kesebilirim tavsiyeniz var mı?

Evdeki en sağlam ve en geniş mobilyanın ölçüleri nedir? Tek çözüm yeni yuva. Aldığınız kuru alanıda iade edin.

Çok makul fiyata ömrülük yuva kurmayı biliyorum. Kuru alan hakkındada yardımcı olacağim. Kendiniz yapmak veya birisine yaptırmak dışında kuru alan çözümü yok. Hazırı yok olanlarda dandik mal.

Son düzenleme:
Çok sert bir plastik, mika gibi aslında tam olarak ürünün yapısını bilmiyorum. Neyle kesebilirim tavsiyeniz var mı?
Spiralle kesilir ama akvaryumun toplam hacmi 27 litreymis kaçma payını da düşünce 18-19 litre ancak su alır. Kısa süreliğine idare etmesi için kabı kesemeseniz dahi rampanin eğimini azaltmayı deneyin. Pampa boyu/ rampa yüksekliği= 2 iken eğim 30 derece olur. Ona göre ayarlamaya çalışabilirsiniz. Yine de imkan bulduğunuzda daha büyük bir yere geçmeye çalışın

Geri