Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alan ısıtma

baranb

Bronz 3 Üye
Merhaba, kaplumbağa bakımında yeniyim durum şu ki; ev güneş görmediği için önce kuru alanın ısıtılması ile ilgienmek istedim 40w spot ışığı 22- 23 cm uzaklığa koydum.sorum uzaklık yeterli mi agronla nasiri rahatsız eder mi? bu arada fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum umarım yanlış bişey yapmamışımdır mailto:/2ywiulu.jpgı

Kuru alan ısısı 31-33 olmalı. Bunu bir derece ile kontrol etmek gerekir. Odanın ısısı dahi mesafe belirlemede etkendir. O güçteki ampul yaklaşık 17 cm mesafeden uygun ısıyı sağlar. Ama ölçüm şart.

Cvp: kuru alan ısıtma

baran, spartacus'ü almaya niyetlenme isyan çıkarır. :smile: lamba sağlam duruyor değil mi, düşme ihtimali olmaz inşallah.

Lamba uzaklığının yetip yetmeyeceğini biz bilemeyiz, zira oradaki hava koşullarını bilmiyoruz, bir derece ile kuru alanı ölçüp buna sizin karar vermeniz gerekli, emre abinin belirttiği sıcaklık arasında kalın.

abi yok agron zaten yeterince isyankar:D. lambayı biraz daha aşşağı çektim gayet güzel ısıtıyor çocuklar da memnun gibiler, peki bu lamba sürekli açık mı kalıcak bir süresi var mı faturadaki fark bizimkilerin gözünden kaçmayabilir

günde 10-12 saat açık durmalı sen yine de bir dereceyle mutlaka kontrol et ısıyı sonra yanmasın hayvancağız(lar)

Evet günde 10-12 saat sabit açık kalmalı. Sabahtan akşama kadar olup gün döngüsüne göre sabit saatler belirlemeli. 07:00-19:00 yada 08:00-18:00 gibi. Ben 12 saat sabit yakıyorum. Başlangıç ve bitiş saatleri şaşmıyor. Bunun ek kolay yöntemi zamanlayıcı kullanmak. Hemde o zaman evde olmak için uğraşmak zorunda kalmıyorum.

Fatura farkını lambalardan çok ısıtıcı belli ediyor. Geçen yaz sıcaklarda ısıtıcı devreye hiç girmedi. Kışın havalar soğuduğunda devreye girdi ve elektrik faturası yükseldi. Gerçi bende bunun farkına sebep akvaryum sayımın fazlalığı, su hacmimin büyüklüğü etken oldu.

yani lambayı bu akşam 7 gibi monte ettim 5-6 saattir açık son bikaç saate kadar platformdan inmiyorlardı ama şuan sudalar heralde kapatma zamanım gelmiş.lambanın faturaya yansıması konusunda da babam birşey yakmaz dedi kendisi elektrik mühendisi olduğu için güvendim valla

söndürebilirsin yarından itibaren gündüz yakmaya başla. gece de gece lambası, dalgıç florasan gibi birşey kullanabilirsin.

Abi gece ve her zaman açık olması için de , akvaryumumun kapağının içinde bitane normal duy var ona kırmızı ve mavi gece lambası taktım herhalde kalitesiz olduklarından mı bilmem patladılar bana sürekli orda yanabilicek maliyeti de çok olmayan bi ampul önerebilirmisiniz.ufak da olsa bi ışıklarının olmasını istiyorum karanlıktalarken içim rahat etmiyo.senin dediğin dalgıç florasan lambalar normal duya takılır mı ve nerde bulabilirim,biizm buralardaki elektrikçilere uv diyince o ne diyolar

Uv lamba olarak uva içerikli ısıtma lambasını mı uvb içerikli ikinci lambayımı sordunuz? Isıtma labmanız var ama uva içeriklisini soruyorsanız onuda öneririm. Her ikisinide juen pette var.
Tüm gece olmasada ilk birkaç saat yakılabilecek dalgıç floresan bu.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=245&urn=7798

emrenin gösterdiği direk prize takılıyor kendinden fişli. ben geceden sabaha kadar kullanıyorum. fakat benim akvaryumum büyük ve bitkilerle ışıktan rahatsız olmamaları için gölge alan yaptım. bunun bir güzelliği akvaryum küçükse suya bir parça ısı vererek ısıtıcının sürekli çalışmasını önler. su üstüne yakın su içinde duracak veya gene prize takılan ufak led lamba kullanabilirsin. bunlar loş ışık verir. sensörlü 25 tl civarıydı. bundan takarsan tak çıkar işin olmaz.

senin akvaryumun kapağı nem aldığı için kısa devre yapıp ampulü patlatıyor. o açıdan kullanma ve fişini çek. uv ampuller elektrikçilerde satılmaz. nadiren bazı petshoplarda ve nette satılır

Geri