Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan ısıtması

Zephyrus

Bronz 5 Üye
Kuru alanımı ısıtan lambama sonunda kavuştum. Artık kuru alandan hiç inmiyor diyebilirim ya da ben görmüyorum. Şöyle bir sıkıntı var. Suyu ısıtır mı? Çünkü ışık suya yakın ve fazla ısınmasından korkuyorum. Isınırsa ne yapmam lazım?

Suyu olması gereken değerin üzerine çıkaramaz. Kuru alan 31-33 derece olacağına göre suya gelse dahi 28 derecenin üzerine çıkaramaz. Nede olsa su diğer taraftan soğuyacak.

Güzel o zaman elimi degdigimde biraz fazla ısınmis gibi hissetmistim ama o ihtimali düşünemedim

Kuru alan ısısını derece ile ölçmek gerekir. Belki orasıda gereğinden fazla ısınıyor. Bu tarz bir durumda hayvan kuru alanda ciddi zarar görür. Tabi fazla ısı olursa belki suyuda korktuğunuz anlamda etkilenir. Ama esas sorun kuru alanda meydana gelir.

İhtimalleri düşünüp ölçüm yapmak her zaman en doğrusu.

Cvp: Kuru alan ısıtması

sen sadece hayvanın ısınacağı açıya dikkat et. yanmasın bu sefer. elinde derece yoksa 13-15 cm bir mesafede konumlandır. ampul 40-60 w olacak fazlası değil.

Telefondan yukleyemedim fotoğraf. Yarın ben konumlandirdigim yerin fotoğrafını atarim bir bakip soylerseniz suan 20 santim var ama metre yalan söylüyor sanki bana :D

büyük boy sigara 10 cm gelir. 1,5 katını al. ampul kaç wattı ?

52 watt halosoft ampul var. Metreyle üç kez ölçtum 20 cm var kurualanla ampul arasında mesafeyi kisaltayim mi yoksa dursun mu?

biraz daha kısalt. 15 cm uygun.

Zaten 15 cm altınada yaz günü inme. Hatta 17 bile yapabilirsin. Havalar çok sıcak gidiyor. Kuru alanlar 34-35 dereceleri buluyor.

Geri