Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan mucadeleleri

SedatSezer

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaslar.
11 cm ve 12cm boylarinda iki adet res sahibiyim.
Turtle bank buyuk boy kullaniyorum kuru alan olarak. Kuru alanda cok ilginc mucadelelere sahit oluyorum. Koca kuru alanda surekli yer icin mucadele ediyorlar. Surekli biri digerinin ustune cikmaya calisiyor alttaki sallanarak usttekini atmaya calisiyor. Butun gun buna benzer sahnelere sahit oluyorum. Izleyip kahkahalarla guldugumu biliyorum cunku mucadeleleri cok komik bir goruntu ortaya cikariyor. Bu mucadeleleri kavgaya donusturmuyorlar ama yinede size danismak istiyorum.
Bu itis kakis birbirlerinin ustune cikma mucadelesi normalmidir?

Cvp: Kuru alan mucadeleleri

Genelde bu iki nedenden ötürü gerçekleşir. Birincisi ışık ve ısıya yakın olmak için bir birlerinin üstüne çıkarlar ve alttaki rahatsız olursa çekilmek durumunda kalır. Ya da aynı mantıkla diğerinin üstüne çıkmak için onu üstünden atar. Bu gayet olağan bir davranıştır.

İkinci durum ise bölge hakimiyetidir. Bu genelde kuru alanda biri yatarken diğerini kafasıyla ittirme, kabunun kenarını ısırma şeklinde önce ciddi olmayan ufak sataşmalarla başlar. Ancak sisin ki daha çok ışığa yakın olma çabası yüzünden üstüste çıkma durumuna yakın gözüküyor.

sıkıntı çıkacağını düşünmediğim gibi ara ara yine gözlemleyin.

Benim kapluşlara bunu yapıyor hatta videosu bile var ama nedeni arkadaşın yazdıkları değil birbirlerini kullanarak alt ve üst kabuklarını kaşıyorlar bir tanesi zorla diğerinin altına gorip sağa sola hareket ediyor sonunda kendilerini kaybettikleri için ya ikisi ya da üstteki cup suya :)

mailto:/forum/Konu-johnny-vs-lilly.html
Hatta video bu benziyorsa seninki de b nedenle yapıypr olabilir

küçüklükten itibaren beraber büyüyen hayvanlarda bu sürtüşmeler ufak boyutta her daim olabiliyor. çok ciddi bir durum olmaz. sonradan bir araya gelmiş hayvanlarda bu risk var. bazen sert müdahale olabiliyor. benim küçüklükten beri beslediğim iki erkek var sadece burun değdirme ve el titretme durumu oluyor karşılıklı rap yapıyorlar. araya dişi düşerse iş ne olur bilmem.

Arkadaşların bahsettiği gibi ışığa yakın olmak için diğerinin üzerine çıkıyor. Diğeride hem rahatsız olduğu için hemde ışığı engellendiği için onu üzerinden atmak istiyordur.

Duygu nun videosundaki durum çok daha başka ve nadir rastlanan bir durum. Hayvan kaşınmak için özellikle diğerinin altına girip hareket ediyor. Ben bunu kuru alanda iki hayvan arasında ilk kez görmüştüm. Diğer garipte bu duruma alet olmaktan bunalıyor :)

Yani iki davranış farklı. İlk harekette üste çıkıyorsa ışığa yaklaşma, ilk harekette altına giriyorsa kaşınma sebebi.

Artık bunalmıyor o da alt kabuğunu kaşıyor ama o kadar kendilerini kaptırıyorlarki kuru alanın kenarına geldiklerini anlamıyorlar sonuç cup :)

Duygu yolladigin video tam olarak benimde gozlemledigimdi! 8 yildir beraber yasiyolar demekki benim mucadele olarak gordugum onlarin hosuna giden bir kasinma evresiymis. Senin kadar net video cekemedim denememe ragmen seni tebrik ederim.

Bazen okadar abartiyolarki suya ters dusuyolar kuru alanda yuvarlaniyolar. Benim akvaryumum is yerinde ofiste izlemekten isimi yapamaz hale geliyorum bazen.

Sagolun arkadaslar duruma tercuman oldugunuz icin :)

Ne kaplumbağalar var. Ben kuru alanda görecek fırsatı yakalayamıyorum. Sizinkilerin yaptıklarına bak. O görüntüyü bende görsem işi gücü bırakırım.

Cvp: RE: Kuru alan mucadeleleri

AEK' Alıntı:
Ne kaplumbağalar var. Ben kuru alanda görecek fırsatı yakalayamıyorum. Sizinkilerin yaptıklarına bak. O görüntüyü bende görsem işi gücü bırakırım.

Daha enteresan sahnelerede sahit oluyorum.
Mesela Erkek olan hergun duzenli 3 veya 4 defa kuma oturup organini cikarip cikarip sokuyor. Disi rahatsiz etmesse dakikalarca organi disarda oturabiliyor. Odada misafir oluyo bazen bakmasinlar diye dua ediyorum. Odada biri varmis yokmus umurularinda degil.
Neden yaptigi hakkinda fikriniz var mi?

Cinsel olgunluğu erişmiş kaplumbağaların cinsel organını çıkartıp, kuma sürtme hareketi yaptığı gözlenmş ve olağan bir davranış. Başka kaplumbağa severler de benzer durumu yaşamış.

Burda dikkatli olunması gereken husus dişinin gelip ısırmaya çalışıp yaralamamasıdır.

emin emrenin dediği gibi cinsel olgunluğa erme vücudunu tanımaya başlama yanında bazen dışkılama da bunu tetikliyor. düşük olasılıkla bakteri ve parazit gibi durumlarda da gözleniyor kuma sürtme. cinsiyeti ne olursa olsun ikinci hayvan bu esnada tehlike arz edebilir.

Evet hayvan şu an kendini keşfediyor. Bende de mavi dalgıç lambayı yakınca organ çıkarma hadisesi oluyor. Malesef ters zamanlara denk gelebiliyor :) Ben misafirlerin çocukları varken bu hadise olursa onları başka tarafa ilgi çekerek yönlendiriyorum.

benim yeğenler denk geldi. kabız olmuş dedim. çıkaramıyor. :smile:

cem' Alıntı:
benim yeğenler denk geldi. kabız olmuş dedim. çıkaramıyor. :smile:

Cem bey yorumunuza cok guldum :)) guzel kandirmissiniz! Res leri cok seviyorum hergun yeni birsey cikiyor hep farkli bir huy. Karakterleri cok ilginc cidden. Bakalim daha neker gorucez.

Geri