Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan Ölçüleri

sarcoptes

Bronz 4 Üye
120-60-50(h) akvaryumum var kuru alanı akvaryumun içine değil de tam üstüne denk gelecek şekilde 35-60-20(h) ölçülerinde kuru alan yaptırmayı düşünüyorum. 4 adet kaplumbağam var. Acaba bu ölçüler uygun mudur ?

Teşekkürler.

Akvaryum cam kalınlığı kaç milim ?

20 yukseklik icin az.Sonra abanip veya ustustr cikip,lambalara degiyorlar

Cvp: Kuru Alan Ölçüleri

10 mm cam kalınlığı var. Kuru alanı da 10 mm den yaptırmayı düşünüyorum. Akvaryumun üstüne koyacağım. Yükseklik 20 cm den fazla olursa üst cam da 10mm olacağından lamba yeterli ısıyı sağlayamaz diye düşünmüştüm. Sipariş için yorumlarınızı bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

Tabanı 8 mm'den yan cam ve rampayı 6 mm camdan yaptıracaksın yoksa kuru alan çok ağır olur. Yan camlar 30 cm yükseklikte olsun. Daha düşük olursa kaçıyorlar.

Eni 62 cm olsun. Arka cam 30 cm yan camlar 33 cm uzunlukta olsun. Yanlar 3 cm aşağı sarksın. Bu kuru alanın sağa sola kaymasını önler.

Boyda 35 cm iyi 40 'ta olabilir. Ama dönerken yan cama dikilip dönebiliyorlar.

Rampa en az 35 cm olsun. Eğimini tam 45 derece yapmasanda şöyle 50 derece gibi bir meyil iyi olur. Fazla yukarı kalkmasın bu sefer su dışında kalır. Ya suyu yukarı yükseltmek zorunda kalırsın yada rampayı söktürüp yeniden yaptırırsın. En az 10 cm'si su içinde kalacak şekilde olmalı. Rampa yan camlarını yelpaze biçimli yaptır. En geniş rampa eni ve kapı girişi 23-25 cm birşey olabilir. Elindekilerde dişi varsa 25 yap. Rahat insin çıksınlar.

Dış filtre için arka köşede bir boşlukta bırakabilirsin. Kuru alan bölümünde benim ve emrenin (AEK) kuru alanlarını incele.

Benim ust camlar 8 mm,akvaryum 10
Denge uyumundan mi yoksa kisitlama olarak mi yukariyi 8 yapti akvaryumcu,bilmiyorum.

Isi konusunda haklisiniz ama ona gore ampul kullaniyorum.

çok teşekkür ederim cem bey son olarak üste cam koydurmalı mıyım ? 6mm cam koyup üstünü yuvarlak deldirip lambayı yuvarlağa denk gelecek şekilde koymayı düşünüyorum. Tek lamba yeterli olmalı :D

Yok kapamaya gerek yok açık kalması daha iyi. Lamba belli noktayı ısıtacak hayvan yeri geldiğinde serin kısma kaçacak. Kapalı olduğunda içeride ısı yoğun hava kuru olacaktır. İçerideki havanın kuru olması da hayvanları rahatsız eder. Lambanında doğrudan kabuğa teması olmalı.

Yan cama kıskaçlı lamba takar uygun yere konumlandırırsın. Hayvan çok ikinci bir lamba gerekecek. Üstüne bir de uva+uvb kompakt alırsan edecek 3 lamba.

Haricen cam ağırlığı da olacak yeri geldiğinde kaldır indir durumu da olacak.

6mm den yaptığım 42-25-25 kuru alan 4.5 kilo olmuştu rampası hariç, şimdiki aklım olsa yan camları da akrilikden yapardım hafiflemesi için, kaçma vs durumları için üstünü kapatmak istiyorsanız sineklik benzeri teller ( meslekde biz kıvılcım atmaz diyoruz genel olarak alüminyum veya metal oluyor ) onlarla kapatırsanız sorun olmaz sineklik lambaların sıcaklıklarından dolayı muhtelemen erir ayrıca exo terra nın meshleri var hem pahalı hemde belirli ölçülere sahip ama göze hitap eder

üstü açık olsada ısıtıcı lamba açıldığında nem düşüyor şu anda benim odanın sıcaklık 24 derece nem %45  kuru alan 32 derece %25 nem ( 1 derecelik hata payı var ikisininde ), ısıtıcı lamba 28 cm de

Geri