Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alan sevmiyor

Cvp: kuru alan sevmiyor

Kaplumbağalar soğuk kanlı canlılar oldukları için vücut sıcaklıklarını dengelemek için su sıcaklığından daha yüksek sıcaklıklara ihtiyaç duyarlar.Doğal yaşamlarında aktif oldukları süreler bu dengeyi sağlayabilecekleri hava sıcaklıklarına sahiptir.Bu yüzden bu ortamı simüle etmek için kuru alana sıcaklığı,su sıcaklığından 4-6°C daha fazla olacak şekilde soft akkor ampul konumlandırıyoruz.Ampulun yazın 07:00-19:00;kışın 07:00-18:00 saat dilimlerinde yanması kafidir.
Ampul yoksa kaplumbağa burayı tercih etmiyordur(kuru alanın olmaması/kuru alanın elverişsiz olduğu için kullanılmaması,kaplumbağanın vücut direncini kıran faktörlerden biridir) ya da rahat çıkabileceği bir platform değildir.Daha fazla bilgi paylaşılırsa net yorum yapılabilir.

Lambayı rampaya doğru yaklaştır ısıyı algılasın. Kuru alan ısı değeri 31 derece olsun. Su 27-28 derece.

bozu342000' Alıntı:
Paylasamiyorum yaa

hizliresim.com sitesinden 2 farklı şekilde yüklenebilir.

1)Dosyayı yükledikten sonra forumlar kısmındaki kodu kopyalayıp yorum yazarken kopyalanan kod yapıştırıldığında resim ekleme işi tamamlanır.

mailto:/l7kq5k.png

2) Yükleme işleminden sonra doğrudan erişim kutusunda yazan link kopyalayıp yorum yazarken resim ekle penceresine tıklandığında çıkan kutudaki url adresine yapıştırılır sonra ekleye tıklandığında işlem tamamlanmış olur.

mailto:/LaplWG.png

mailto:/Pq51m9.png

hayvanın çevresinde herhangi birisi olması durumunda tedirgin olacağı için çıkmak istemeyebilir. bulunduğu ortamda hareket olmamalıdır.

yem dizerek alıştırmıştım ben bir de evet hareketler onları çok etkiliyor kuru alandayken kendilerini güvende hissetmiyorlar suyun içindeyken haşır neşirler ama kuru alandayken en ufacık kıpırtıda suya atlıyorlar belki siz varken çıkmıyor olabilir

rampa üzerinde su var mı meyil çıkabileceği gibi mi ? resmini görebilsek sonuca varabiliriz.

kalemero' Alıntı:
yem dizerek alıştırmıştım ben bir de evet hareketler onları çok etkiliyor kuru alandayken kendilerini güvende hissetmiyorlar suyun içindeyken haşır neşirler ama kuru alandayken en ufacık kıpırtıda suya atlıyorlar belki siz varken çıkmıyor olabilir

kesinlikle,
ben varken rampadalar,
ben yokken kuru alanda
1 ay oldu ben varken 1 kez çıktılar

sen yokken çıkıyorlardır. bu birazda güven esasına dayanır zamanla büyüdükçe hayvanın özgüveni yerine gelir ama bu kaçmayacak anlamına gelmez ne kadar büyük olsa da kaçabilir. sadece odaya girdiğinde yavaş hareket edip hayvana bakmayacaksın. seni takip edecek ama senin onu farkettiğini bilmeyecek. eline alman dahi hayvanın sana karşı tedirgin olmasına sebep olur. onun için gereksiz yere hayvana da dokunma.

Geri