Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan ve akvaryum modelleri.

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Hm acaba Hollandadaki kuru alanlar nasil diye merak edenler tiklayin:

http://www.schildpadnet.nl/forum/topic.php?tid=146&pagina=1

Peki akvaryumlarinin dekorlari nasil birseymis diye merak edenler burayi tiklasinlar:

http://www.schildpadnet.nl/forum/topic.php?tid=16&pagina=1

Ama ben ikisinide merak ediyorum diyenler ikisinide tiklasinlar :D.
 
Çok güzel olanları var ama aksesuarları çok büyük olduğu için tıkışpıkış olanlarda var sarmaşıklar falan çok güzel olmuş bazıları

sonuç: güzel paylaşım eline sağlık...
 
Çok beğendim kuru alan tasarımlarını... Özellikle bir kuru alanın iç kısmında çukurluk vardı ya çok kulanışlı olacağını düşündüm onun.. Ve de hem akvaryumlar hem kuru alanlar kocaman..
 
filozof' Alıntı:
Çok güzel olanları var ama aksesuarları çok büyük olduğu için tıkışpıkış olanlarda var sarmaşıklar falan çok güzel olmuş bazıları

sonuç: güzel paylaşım eline sağlık...

Evet haklısın ama öyle olması gerekiyor çünkü o akvaryumdaki kaplumbağalar
yüzmeyi fazla bilmeyen ve saklanmaya ihtiyacı olanlar.
 
ben de akvaryum hazırlayacağım ama şu kuru alan konusu sıkıntı yaratıyor biraz. direk kaya koymak istemiyorum çünkü yüzecekleri alan daralıyor. su hizasında asılı duran bir taş şeklinde yapmayı düşünüyorum (asma kat gibi) ama o taşı oraya nasıl koyacağım konusunda hiçbir fikrim yok. oraya cam tutturup camın üstüne de aynı genişlikte bir taş kullanmayı düşündüm ama camın kaplumbağalara zarar vermesinden korkuyorum nasıl halledeceğim bunu?


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Taş yerine başka alternatif malzemelerden asma kat yapmanızı öneririm. Strafor, akrilik levha, sert plastik, cam gibi malzemeler olabilir. Vantuzlarla da cama tutturursunuz ama taşın ağırlığını vantuzlar taşıyamaz.
 
tamam anladım şimdi. taş koymayı düşündüğüm için oluyor demek ki problem. teşekkürler...
 
Rica ederim forumda da bir kaç çeşit kuru alan yapımı hakkında bilgiler olcaktı yardımı olur umarım.
 
bende yeni akvaryum aldım da bir sürü soru işareti vardı kafamda, çok iyi oldu bu resimler :) teşekkürler
bu arada kaplumbağalar için kum olmasının gerekli oludugunu bilmiyordum. kum mu daha iyi yoksa ufak tas mı? bu arada kum deniz kumu mu olması gerekir, yoksa kavaryumcularda bulabilirmiyim?
kuru alan için de cok calısmak lazım sanırım, cünkü ben akvaryumcularda hiçbirşey bulamadım :/



Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Kum deniz kumu olursa zarar verebilir.Ayrıca temizlemesi zor.Kapuşunuz küçükse kum kullanın ama kapuşunuz büyükse temizliğinden sıkılabilirsiniz.
zorunluluk kapuşunuz dişiyse var.Çünkü yumurta bırakması için kumlu alana ihtiyaç duyacak.Yoksa koymak zorunda değilsiniz.
 
peki gerekli kumu nerden bulacağım? inşaat kumu konulmaz heralde
 
Bence ufak taşları kullanın :) akvaryumda üreyebilceğini pek sanmıyorum.
 
Yutamayacağı büyüklükteki çakıl taşlarını kullanın temizlik açısından da işinizi oldukça kolaylaştırır. Akvaryum şartlarında üretim yapmayı düşünüyorsanız oldukça geniş bir akvaryuma, erişkin dişi ve erkek kaplumbağaya, kuru alanda en az 20-30 cm derinliğinde kuma ihtiyacınız var demektir. Tüm bunları sağlayıp yumurta elde etmeyi başarırsanız da o yumurtadan yavru alabilmek için daha başka şartları da (ısı, ışık, nem vb ) kontrollü ve düzenli olarak sürekli sağlamak zorundasınız.
 
Geri
Üst