Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan Ve Işık İçin Yardım

Cvp: Kuru Alan Ve Işık İçin Yardım

Tamam emre abi anladım.
O zaman bu gammarus ?
mailto:/depqpy.jpg
Buda Kuru Alanımın Işıklı Hali.
mailto:/2d0mmn6.jpg
mailto:/6i6sjn.jpg

Evet poşetteki gammarus. Ben son kullanma tarihi belli olmayan açıktan poşetlenmiş ürünleri pek önermiyorum aslında. Aramaya devam etmeni öneririm.

Kuru alan işlevsel olmuş. Akvaryum kısa bir süre daha idare eder.

Haklısın emre abi gerçi çarşıdaki dükkanlara bakmadım ama benim indiğim yerde 2 tane var onlara sordum yok dediler bunu aldım bende tedirginim ama şu paket bitsin de, 1 tane buldum fakat markası tetra dr wu 10 tl dedi onu alıcam ama ilk bitsin bu paket dediğim gibi haftayada devit-3 alıcam pazartesi vericem sonra haftaya pazartesi öyle.İnanmicaksın bu çıkmayan kapluş şuan çıktı kendini serdi ışığın altına bacakları yaydı kafa dışarıda güneşleniyor çok sevindim onları böyle görmek sizede ve tüm sukaplumbagasi ailesine teşekkür ediyorum beni bilgilendirdiğinz için emre abicim iyi ki üye olmusum.Hatırlıyormusun ilk konumu nasıl üzgündüm, sizden öğrendiğim bilgileri arkadaşlarıma anlatıyorum okulda artık onlarıda biliçlendiriyorum

ÇOK ÇOK TEŞEKKÜRLER...

Gereken elzem her şey çok güzel oldu Alper. Çaba ve emeğin sonucu ufaklıklarda sağlıklı ve huzurlu yaşarlar. Azda olsa katkımız varsa ne mutlu :) Arkadaşlarını da bilinçlendirmen ayrıca çok güzel bir davranış. Hatta kaplumbağa besleyenleri siteye davet edebilirsin.

Bu arada sana bir tavsiyem ne kadar mesafe vs uygun gözüksede cam bir derece ile kuru alan ısısını ölçmen yönünde.

Ayrıca bu tetra dr wu yemine baktım. Bu gammarus değil aynı reptomin tarzı stik yem. Bundan değil sana bir kaç mesaj önce link verdiklerimden bulup almalısın. Poşetteki gammarusun yerine onlardan biri geçecek. Tetra dr wu resmini ekliyorum. Üzerinde stik yem olduğu yazılı, hatta ufak resmide var.

Yemin resmi

Ekli dosyalar

• tetra dr wu.jpg
    tetra dr wu.jpg
    100.1 KB · Görüntüleme: 253

evet emre abi burdayım artık ben, dediğin gibi cam bir ısı ölçer alıcam, o yemin gammusuda vardı orda acaba ben yanlış mı gördüm neyse ben çarşıya çıkınca bakarım diğer pet-shoplarada.

akvaryum çok boş kaldı emre abi böyle dibe misket felan atsam bir sorun olur mu ?

Cam sorun olmaz, boyasız ise. Ama sağa sola çarpıp cama zarar verebilirler. İstenmeyen bir sonuç kötü olur. Ufak bir kaç doğal çakıl daha iyi olur bence.

tamam birde abi bu strafordan küçük parçalar çıkıyor onları yutup kötü olabilir napmam gerek acaba gerçi çok değil az birşey var oda göremezler onları ?

Kopan parçaları bulurlar, onu çıkarıp cd kabından bir kuru alan dene bence.

yok abi sadece oraya koyarken düşmüş onlarıda aldım sorun yok.

emre abi bizim bu şaşkın bugün kuru alanda çok durdu birde böyle uyuyor kafasını kompele kabugun içine çekiyor bazen birde esniyor böyle ağzını açıyor baya kapatıyor esniyor galiba birde kabukları üstünde çıkıcak gibi sararmış böyle az birşey çıkıntılar var çıkıcak gibi ellemedim kuru alanda çok durdu ?

Kabuklara dokunma Alper, zamanla kendisi düşsün yada düşmesin. Müdahale edilmemeli.
Ancak bu esneme olayı akciğer enfeksiyonlarında görünen bir belirti. Kuru alanda durmasıda arttı diyorsun. Yarında takip et. Başka belirti var mı kontrol et.

abi valla kuru alandan az önce indi oda ağzına gammarus verdim normalde onu alınca suya inerdi suda yerdi canı suya girmekte istemiyor dolaştı dolaştı en sonunda atladı suya yedi yemini sanki bir halsizlik var şaşkında

Croom' Alıntı:
abi valla kuru alandan az önce indi oda ağzına gammarus verdim normalde onu alınca suya inerdi suda yerdi canı suya girmekte istemiyor dolaştı dolaştı en sonunda atladı suya yedi yemini sanki bir halsizlik var şaşkında

şuan suda bir gariplik yok gibi, haraketli ve abi bu gammarusu 2 tane vericem yetmediğni düşünüyorum kafalarınıda geçmiyor sanırım sabah 2 reptomin akşamda 2 gammarus vericem.

Kuru alanda yem verdiysen yutmaya çalışmış ve doğal olarak yutamamıştır. O ağız açma hareketi bundan sonra olduysa konu yem yemesi ile alakalı. Kuru alanda yem genede verme. İki gammarus vermen uygun.

kabuklarıda dökülüyor baya çıkmıs böyle yeni yeni üstünden soyuluyor gibi bugün 2 kere yaptı aynı esnemeyi birdaha yapmadı suan suyun içinde çıkmadı.Tamam emre abi uyarılarını dikkate alıcam teşekkürler.Bir şey olursa sölerim.

Akvaryum içine altına girip sürtünmek ve kaşınmak isterse kullanabileceği ufak bir mango kökü koymak iyi olur.

Geri