Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan ve yem sıkıntım

fireforce15

Bronz 5 Üye
Arkaadaşlar merhaba

2 adet yavru kaplumbağaya sahibim 50 litrelik bir akvaryum su motorum ve ısıtıcımı aldım kuru alanı cd kabı ile yaptım üstüne halı kaymazlardan koydum fakat kuru alana cıkmıyor kaplumbağalarım ama kuru alana tutunarak akvaryumun kenarına geliyolar ve orda duruolar kafalarını cıkartım kuru alana cıkmaları için ne yapmam gerekiyor?

Birde verdiğim yemleri yemiyorlar 2 gundur yani aldığımdan beri

Cvp: Kuru alan ve yem sıkıntım

Bende ilk kaplumbağamı aldığımda bu durumu yaşadım merak etmeyin yavaş yavaş size alışacaktır. Bir de yemi verdikten sonra kaplumbağanın bulunduğu odadan çıkarsanız yemleri yiyeceklerdir. Ayrıca akvaryuma alışınca kuru alana çıkacaktır. :)

Umarım dediğiniz gibi olur gerçekten üstlerine titriyorum suan bişi olucak diye cok korkuyorum sürekli başındayım akvaryumun su motorunun ustune cıkmayı tercih ediyolar aslında yem yemeye başlasalar rahatlıycam :)

Akvaryumun resmini çekip koyarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz

Kuru alanı ısıtma lambası temin ediniz. Ve buranın sıcaklığını 32 dereceye getiriniz. Soğuk olduğu içinde çıkmıyor olabilir. Bi iki haftaya alışıp orayı kullanacaktır

kuru alana cıkmaya basladılar ama tamamen ustune cıkmıyorlar sanırım dedgınz gıbı soguk oldugu ıcın . bu arada ısıtıcım gemici marka ve otomatik devreye girdiğinden emın degılım sureklı ben oynayınca calısmaya baslıo ve syun sıcklıgını 24 ten yukarıya bı turlu getiremedim.

Alışmaları zmaan alabiliyor. Ortamda fazla insan varsa tedirgin olabilirler. Kendi hallerine bırakın ve fazla ani hareket yapmayın derim.

benim, yeni yaptığım kuru alana da çıkmıyorlardı. basamak kısmına yarısı suda yarısı basamaklarda olacak şekilde alıp bıraktım. çıkmayı öğrendiler. akşam hava kararınca da uv'yi yaktım. bir saat sonra baktım. hepsi yukarıda şezlonga uzanmış. güneş yağlarını sürüyorlar.:haha:

Geri