Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alan yapamıyorum

tubidik

Bordo Bereli
Katılım
9 Haz 2009
Mesajlar
2,321
bugün gidip büyük bir akvaryum aldım. yani orta boy. 20litre suyla doldurdum. eski kayalarım hep dipte kaldı. yukarı kuru alan yapamıyorum. akvaryumcularda da bulamadım.kuru alan diyorum o ne ki diye suratıma bakıyorlar. bir tane vazonun üstüne halı kaydırmaz koydum şimdi. tam suyun bittiği yere geliyo. ama ona da çıkamadı. ben elimle çıkardım. filtrenin üstü tam su bitimine denk geliyor. oraya çıkıyor şimdilik ama çok rahatsız. forumdaki kuru alanları okudum hiç anlamadım. resimleri de açılmıyor. evde cd kabından denedim. o da düz durmadı eğildi. yardımcı olabilirmisiniz. evdeki malzemelerden veya rahat bulunabilecek şeylerle nasıl yapacağım. fotoğraf da gönderebilirseniz çok makbule geçer.
 
resmini göndereyim olmuş mu bir bakın
 

Ekli dosyalar

  • P0906211908074.jpg
    P0906211908074.jpg
    45.1 KB · Görüntüleme: 567
ben de bu konularda yeniyim aslında pek birşey bilmiyorum ama okuduklarımdan yola çıkarak; şimdilik idare eder gibi duruyor.. ama senin de belirttiğin gibi oraya çıkması biraz zor olabilir.çünkü eğim çok kısa kalmış.. bu kaplumbağanın oraya çıkmasını zorlaştıran bir unsur olabilir diye düşünüyorum..
 
Tuba strafordan kuru alan yapabilirsin. İnan bana bu tür el becerisi gerektiren işlerde dünyanın en beceriksiz insanı yazıyor sana şu anda, ama ben bile bir kuru alan yaptım strafordan.

Kısacası şöyle diyeyim, straforu uygun büyüklükte kes, üstünü mutfak dolapları için kullanılan kaplamalarla kaplı (kendinden yapışmalı), bir rampa yap onu da aynı şekilde kapla ve hepsinin üzerini kaydırmazla ört. İster asma kat olarak yap akvaryumdan yukarıda olsun, ister akvarymun camına silikonla yapıştır. Toplam 7-8 liraya gelir. Silikonun yoksa o da 8 lira civarı yani taş çatlasın 20 liraya güzel bir kuru alan yaparsın.
 
rampayla düz olan yeri nasıl birleştirebilirim.bantla yapışırmı? Bir de strafor nerde satılır?
 
Akvaryumcularda bulunuyor bazılarında ama genelde yapı marketlerde, inşaat dekorasyon malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Strafor pratik ve kolay bir yol kuru alan yapımı için. Yalnız ilerde yeme ısırma gibi riskler de var kaplumbağanızın. Bu nedenle straforun üstünü derz ile kaplamak daha iyi olur, sizin için zor olabilir biraz tabi. Cd kabından da sonuç alamadıysanız stroforu deneyin bence. Ayrıca akrilik levhadan da yapabilirsiniz tam akvaryumunuza göre kesip vantuzların üstüne oturtursunuz ve föhn makinesi ile de ısıtınca hafifçe eğerek eğim verebilirsiniz. Kendi kuru alanımı bu şekilde yapmıştım. Akrilik levha reklamcılarda bulunuyor genelde ve aldığınız yerde uygun ölçülere göre kestirmeniz gerek çok sert olduğu için sizin kesmeniz zor olur. Evde olsam fotoğraf yollardım forumda zaten vardı fotoğraflar ama dediğiniz gibi linkler kırık bu yüzden eski fotoğraflar açılmıyor. Asma kat dışında kaya ya da ağaç kökü ile de kuru alan yapabilirsiniz ama su içindeki alanı daraltır. Yapmış olduğunuz kuru alanda eğim olmaması çıkmasını oldukça zorlaştırır kaplumbağanızın. Straforu bir deneyin derim umarım alışır ve yemeye çalışmaz. En olmazsa bir akvaryumcuya ne istediğinizi anlatıp strafor ve derz dolgu ile yaptırabilirsiiz bazı petshop sahipleri yapıyor arka planlarda kullanılıyor genelde derz ve strafor.

Bir kaç fotoğraf buldum ekliyorum umarım faydası olur fikir verme açısından.

http://www.resimupload.com/ds526242641_~CiHaN~076.html
http://www.resimupload.com/ds321688047_~CiHaN~081.html
 
Fotoğraftaki kuru alan çok güzelmiş. Kendim rampalı falan bir daha yaptım şimdi. İdare eder gibi duruyor ama fotoğraftakine de çok özendim.Vantuzlardan almıştım ama yapıştıramadım bir türlü. Arkası yapışkanlılardan yapıştırdım asmak için ben de. Umarım bir zararı olmaz. Hep vantuz diyosunuz çünkü. Yardımlar için teşekkür ederim. Kapluşum 'satı' size minnettar.
 
Kuru alanınızı umarım sever Satı. Beğenmedim derseniz bir süre sonra kaya devrine geçebilirsiniz... ;)
 
Biz teşekkür ederiz, askılı vantuz sorun olmaz benimkilerde öyle sadece askı kısımlarını çıkardım. Tam akvaryumun enine göre kestirmiştim zaten levhayı o yüzden vantuzlarda olunca tam oturuyor akvaryuma. Fikir verebildiysek az da olsa, ne mutlu :)
 
Geri
Üst