Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan yapımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hamsiu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hamsiu

Yeni Üye
Herkese iyi günler.
Kaplumbağamın şu anda cam rampası ve kuru alanı var. Forumdan önce yaptığım için rampayı ve kuru alanı yapay çimle kapladım ve ramoayı akvaryumun içine koyduğum için su yüksekliğini azalttı. Ben bu iki sorunu da çözmek için komple kuru alanı değiştirmek istiyorum. Elimde plastik çilek meyve kasası var boyutları ortalama 30 a 20 cm. Ancak buna nasıl rampa yapmam gerektiğini bulamadım. Rampayı nasıl yapıcağım veya komple tüm sistemle alakalı daha iyi fikriniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,
İkinci bir meyve kasasından keseceğiniz bir parçayı rampa olarak kullanabilirsiniz. Elinizdeki kasanın yan duvarlarının 20-25cm yüksekliğinde olması gerekiyor. Daha alçak ise hayvan duvara tırmanıp aşağı düşebilir.

Geri