Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan ziyaretlerindeki değişkenlik

Seyma.

Altın 5 Üye
Arkadaşlar iki tane kaplumbağam var mart'ın 21 inde ailemize katıldı. Ben odada olduğum zaman kuru alana pek fazla çıkmıyolar ama ben odadan çıkınca hep ordalar. Ama şu aralar odada olsamda kuru alana çıkıyolar nedeni ne olabilir ? Şuan fanustalar malesef :(. Bugün akvaryum siparişi vericem

Cvp: Kuru alan

foruma hoş geldin şeyma. en başta yeni ortama ve sana alışma sürecinde çekingen davranmışlar, sonradan senden zarar gelmeyeceğini anlayınca bu çekingenlik azalmış. ama bu ilerde de olmayacak diye bir şey yok. sen sadece odaya girdiğinde ani hareketler yapma ve zorunlu olmadıkça eline almaktan kaçın. akvaryuma geçtiğinde de kaçmaları olası. yavruyken bunu kavrayamıyorlar ama büyüyüp akılları erince bir kaçışları var ki. elleri ayakları birbirine dolaşıyor nereye kaçacaklarını şaşırıyorlar.

RE: Kuru alan

Cem' in dediği gibi hal ve hareketleri değilebilir. Önemli olan doğru bakım şartları.
Bu hayvanlar genelde kuru alanda ürkek olurlar. En güvende hissettikleri yer sudur.

Hoşbuldum :). Bugun alamadim akvaryumu hafta ici daha buyugunu alacaklarini soylediler bende kabul ettim bikac gun daha fanusta devam edecegim buyuk ihtimalle .s

Akvaryum ölçüleri ve uygun ekipmanlar konusunda dikkatli seçimler yapmanızı öneririm. Böylece boşa masraf etmemiş olursunuz.

Onlara ben karar vericeğimi düşünmüyorum babama bıraktım sonuçta en iyisini seçeceğine eminim ben yem vb yiyecek gibi şeylerin markasına karışıyorum hatta kendim gidip alıyorum .

Cvp: Kuru alan ziyaretlerindeki değişkenlik

kaplumbağa akvaryumları balıklarınkinden ende geniş, boyda uzun olur geçici olarak alınan akvaryumlarda balık akvaryumu alınabilir. kaplumbağa için kuru alan ve kaçmasını önleyici mesafe lazımdır. bunun için minimum 50 cm boy lazım. hayvanın en büyük halini düşünürsen rahat manevra için enide min. 40 cm olmalı. bunu da özel yaptırmak gerekir. ama 2-3 yıl sonra değişim yaparım dersen balık akvaryumu da olur. bu da 100 lt'den aşağı olmamalı ve onu taşıyacak sağlam masa lazımdır. bunlara kullanacağın ekipmanları da öyle bir al ki tekrar alma ihtiyacın ve masrafın olmasın.

hatta babanla balık akvaryumu alırsanız öne bombeli olanlardan alabilirsiniz. bir parça daha eni genişler.

Ben boyutlarini az sonra yazarim

Yükseklik 40 cm uzunluk 50 cm en 30 cm yeterli olur herhalde :S ?

Eni 40 cm yapsam ? Ama iki tane kaplumbağaya yeterli olur mu ki

birinci yazdığın brüt 60 lt bırakacağın boşlukla max 40 lt su alır. buda en iyi ihtimalle 1,5 seneyi aşmaz. ikinci önerinde brüt 80 lt max 50 lt su alır. hali hazırda satılanlarda en 30 cm üstüne çıkmaz. boyu 100 cm düşünürsen yani 100*40*40 en azından 5-6 sene götürür. ama fiyat olarak düşünürsen kendin yaptır daha hesaplıya gelir. 100*50*60h - 10 mm cam kalınlığı evladiyelik olur.

Evde meleklerimi beslemek için tek destekçim babam odamda besliyorum hani odamda fazla büyük sayılmaz. Ben bu boylarda aliyim en iyisi. Yani cunku yer sorunuda var :S

o zaman üstüne koyabileceğin en sağlam mobilyanın ölçüsüne uygun olan ebadı tercih et. en, boy değişikliği olmasa da yüksek olanı tercih et.

Eni de 40 cm yaparsanız iki kaplumbağa için 1-1,5 sene idare edersiniz. Bundan sonra 250-300 lt bir hacme geçmek gerekir.

Ikisi de saglikli olsun da orasi onemli degil halledilir bi sekilde

Geri