Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan

esma_98

Bronz 3 Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
79
dün aldığım 2 kaplumbağamdan birisi (afacan) sürekli kuru alana çıkıyor. meraklı da cıkıyor ama sonradan suya atlıyor birde afacanda garip bişey gördüm böyle ayğını havaya kaldırıyor. pek fazlada yüzmüyor.bunun nedeni nedir?
 
Ciddi bir şey olduğunu sanmıyorum ayağını kuru alanda gererek kaldırması güneşlenirken yaptıkları klasik hareketleridir. Yüzemiyor derken ayaklarını ellerini hareket ettiremiyor, oynatamıyorsa kastettiğiniz vitaminsizlikten dolayı geçici felç durumu olmuş olabilir ama buna da pek ihtimal vermiyorum alışmaya çalışıyorlardır muhtemelen.
 
yüzüyor da pek fazla yüzmüyor diğeri biraz kuru alanda kaldıktan sonra atlıyo suya ama afacan çok nadir yüzüyor korkuyo dicem ama suda kendilerini güvende hissederlermiş bu yerinde hereker etmiyor sadecd biraz kabuğuna çekiliyor
 
Vitamin aldıysanız bir iki damla sularına katın ve arada yemlerine damlatarak verin. Su sıcaklığının da 28 dereceden aşağıya düşmemesine dikkat edin, bir hastalığı yok gibi görünüyor şimdilik, bir kaç gün daha gözlemleyin durumunda değişiklik olursa yine bildirirsiniz bizlere.
 
esma sen ısıtıcıyı nası koyucagın konusunda bı sorunun vardı nası hallettın mı ?
resım eklermısın lutfen merak edıyorum
 
evet hallettim çok şükür resmi suan kayomam ama fatağraf makinesi gelince çekicem zaten :)
 
afacanın durumu pek iyiye gitmiyor suyun sıcaklığı 29 derece ama hala tık yok ya ısıtıcının üzerine cıkıyo ya da kuru alana alıp suya koyuyorum yine çıkıyıor :( bide arada sırada suda ağzını açıyor =( ve çok hareketsiz :(
 
Akciğer enfeksiyonu ya da üşütme durumu çok büyük ihtimalle.
 
yarın monodoks alıcaz günde 2 kere kaç kapsül vericem birde sağlıklı olandan ayırmam lazımmı bir sorun olurmu yani onun açısından başka yapabileceğim ek birsey varmı ?
 
İyi olana başka bir akvaryumda, tam ekipmanlarla bakma imkanınız yoksa ayırmayın, onu ısıtıcı falan olmayan bir kaba ayırırsanız o da üşütebilir. İmkanınız varsa ayırmanız daha iyi olur tabi o ayrı. Sabah ve akşam birer tablet vermelisiniz en az 5 gün tedaviye devam edin. Tedavi hakkında forumdaki pek çok konuda ayrıntılı bilgi mevcut onlara bir göz atmanız yardımcı olcaktır size.
 
teşekkürler:)
biraz yem yedi dün de suya girdi sadece gözlerde şişlik ve halsizlik var ne yapabilirim galiba petshoptan kapmış hastalık :(
 
forumda göz enfeksiyonu nedeniyle suya fazla inmezler demişsiniz arada kaldım ben merhem mi sürmeliyim yoksa antibiyotik mi kullanmalıyım gözleri çok sis ve morumsu bir renk almış alt kabukta pembelik yok arada ağzını açıyordu o kesildi suya atıyorum bazen yine çıkıyor yardım edebilirmisiniz ?
(yanlış bir şey yapmak istemiyorumda)
 
Antibiyotik daha doğru olur bence, sorunun sadece gözlerde olduğunu pek sanmıyorum. Damla da kullanabilirsiniz içiniz rahat etsin diyorsanız ama bence antibiyotiği mutlaka kullanmaya çalışın.
 
Geri
Üst