Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alan

Hüsnü

Yeni Üye
Merhabalar, yeni bir akvaryum kurma aşamasındayım çoğu malzemeyi hallettim fakat akvaryum içi bir kuru alan bulamıyorum. Bildiğiniz hazır satılan veya kendim yapabileceğim bir kuru alan var mıdır ?

Merhabalar, yeni bir akvaryum kurma aşamasındayım çoğu malzemeyi hallettim fakat akvaryum içi bir kuru alan bulamıyorum. Bildiğiniz hazır satılan veya kendim yapabileceğim bir kuru alan var mıdır ?
Ben sana yardımcı olabilirim reis detaylı bir şekilde yazdığım bir kuru alan yapımı gnöderim vardı bulup hemen yorumlara atalım linki

Ben sana yardımcı olabilirim reis detaylı bir şekilde yazdığım bir kuru alan yapımı gnöderim vardı bulup hemen yorumlara atalım linki
Bulamadım ama yapım aşamasındaki resimleri atıp hemen yardımcı olayım bu şekilde 2 yıl idare ettim sonra temudan bir kuru alan aldım. Benim yaptığım üçgen bir kuru alandı. 1 milyoncu yerlerinden ayaklı üçgen raflar var üstü düz olandan buldum. Üstü delikli ayakları delikli idi. 3 adet bacağı yan yana koyup plastik cırtla birbirine sabitledim ve onu rampa haline getirdim. Üçgen zeminin deliklerine de plastik cırt ile bu rampayı sabitledim. Sonra çim saha aldım yapı marketlerden yine bu çim sahı plastik cırtlarla hem rampaya hem zemine sabitledim. Bu malzeme banyo malzemesi olduğu için salınım yapmadı. Çim sahada yapıştırıcı kullanmadığım için gayet güzel iş gördü ama çim sahayı tavsiye etmiyorum artık çünkü sıkıntılı. Koparıp yiyor.
1000023120.jpg

Bulamadım ama yapım aşamasındaki resimleri atıp hemen yardımcı olayım bu şekilde 2 yıl idare ettim sonra temudan bir kuru alan aldım. Benim yaptığım üçgen bir kuru alandı. 1 milyoncu yerlerinden ayaklı üçgen raflar var üstü düz olandan buldum. Üstü delikli ayakları delikli idi. 3 adet bacağı yan yana koyup plastik cırtla birbirine sabitledim ve onu rampa haline getirdim. Üçgen zeminin deliklerine de plastik cırt ile bu rampayı sabitledim. Sonra çim saha aldım yapı marketlerden yine bu çim sahı plastik cırtlarla hem rampaya hem zemine sabitledim. Bu malzeme banyo malzemesi olduğu için salınım yapmadı. Çim sahada yapıştırıcı kullanmadığım için gayet güzel iş gördü ama çim sahayı tavsiye etmiyorum artık çünkü sıkıntılı. Koparıp yiyor.Ekli dosyayı görüntüle 11204
Çok teşekkürler yanıtınız için, denemeye değer duruyor.

Çok teşekkürler yanıtınız için, denemeye değer duruyor.
Bu arada cama sabitlemek için delikli vantuz aldım 7 adet 3 bir köşeye 3 bir köşeye onları da cırtla oturttum cama yapıştırdım tek sıkıntısı hayvan bazen çıkarken vantuzları atıyordu. Ama idare edilir. Lütfen çim saha kullanmayın yiyor

Kuru alan örnekleri burada mevcut.

Geri