Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana alıştırma

sircarnival

Yeni Üye
Arkadaşlar kaplumbağalarımı bugün aldım dıy turtle topper bir kuru alanım var, su sıcaklığı 27. Kaplumbağalar kuru alana çıkmıyorlar genelde hep ısıtıcının yanında, arasında duruyorlar. bir kere koymayı denedim geri suya atladı hemen. Acaba alışması için ne yapmalıyım? Uzun süre suda kalmaları onlara zarar verir mi ?

Cvp: Kuru alana alıştırma

sircarnival' Alıntı:
Arkadaşlar kaplumbağalarımı bugün aldım dıy turtle topper bir kuru alanım var, su sıcaklığı 27. Kaplumbağalar kuru alana çıkmıyorlar genelde hep ısıtıcının yanında, arasında duruyorlar. bir kere koymayı denedim geri suya atladı hemen. Acaba alışması için ne yapmalıyım? Uzun süre suda kalmaları onlara zarar verir mi ?

yemleri oraya koy hayvanlar sana alışıksa zaten sen yemi koyarken eline yaklaşıcaklar sonra orayada çıkıp yemleri alıcaklar. ben kuru alanda oynama yapınca bu taktik işe yarıyo

Hayvanlar ortama alışana kadar kendini en çok güvende hissettikleri suda dururlar. Uzun zaman bizimle olan hayvanlar dahi kuru alandayken bizi görünce suya atlar. Sebebi hareket kabiliyetleri suda en iyi düzeydedir. Fazla yanlarında bulunmayıp sakin kalmalarını sağlayıp ortama alışmalarını beklemeli. Bir süre sonra rampadan bakıp çıkmak isteyeceklerdir. Genede rampaya ve kuru alan girişine birkaç yem bırakılıp kokularını alarak cezbetmek iyi olur. Birde ısıtma lambası rampanın kuru alan zeminiyle birleştiği yer ve girişe yakın olsunki ısıyı çabuk algılasınlar. Yani soğuk sanıp çekimser kalmasınlar. Elle hayvanı kuru alana koymak keşif için bir kere denensede tekrarı hayvanı strese sokar. O nasılsa bir şekilde çıkacak. Bu günler sürebilir. Bu esnada suda durmasının zararı yok. Bu arada kuru alanında 31-32 derece olduğunu kontrol etmeli.

Yem ile kuru alani farketmesi saglanabilir. Kuru alana genellikle yalnizken kendini guvende hissettigi zaman cikacaktir. Bunun icinde kuru alan ısısının dogru degerlerde olmasi lazim. Eger kuru alan su sicakligindan soguksa cikmayacaktir. Kuru alan Ortalama 31°C-33°C sicaklik olacak sekilde isitici lamba konumlandirilmali ve derece ile olculerek mesafe sabitlenmeli.

arkadaşlar detayları anlatmışlar ama yazdığından anladığım kuru alan için ısıtıcı lamban yok. bu durumda suda kalmaları çıkmalarındansa daha iyidir. oda sıcaklığındaki kuru alana çıkmaları üşütmlerine neden olacaktır. bu lamba ile birlikte elde edilecek uygun ısı değeri ve çevresinde kimsenin rahatsız etmemesi hayvanların çıkmasını sağlayacaktır. tabi yeni aldığına göre sana alışmaları da bir iki haftayı geçecek.

Geri