Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana çıkıyor yemek yiyor.

melodimmmm

Bronz 3 Üye
Katılım
23 May 2009
Mesajlar
73
Arkadaşlar kaplumbağam kuru alana çıkıyor yemek yiyor ayı gibi:)kuru alana çıkması normal mi bu durumlar hakkında deneyimim var(bilenler var)hıdır çıkıyordu yemek yemiyordu ama bu yemek yiyor bu normal mi . başı ve kollar ve bacaklar hariç kabuk boyu 6 cm ve ayı gibi yem yiyor az da obez günde 1-2 tane yem veriyom ve akvaryumun suyu ne kadar olmalı yardım ederseniz sevinirim.

Başlık içerikle alakalı olmalıdır. Türkçe'mize özen gösterelim ki mesajlarımızı okuyanlar ne demek istediğimizi anlayabilsinler./ Tubidik
 
RE: yardımmmmm

Kuru alana çıkması iyi yemek yemeside tabii ki normal günde iki öğün kafası kadar verebilirsin:)
Akvayum su ağırlıklı olmalı:)
 
RE: yardımmmmm

su ağırlıklı derken akvaryumda kaç cm su doldurmalıyız 4cmlik bi kapluş için?
 
RE: yardımmmmm

akvaryumun yarısına kadar olması yeterli olcaktır:)
 
RE: yardımmmmm

Arka ayaklarinin uzerine durup kafasini uzattiginda rahatlikla nefes alabiliyorsa su seviyesini yukseltin yoksa tembellesir.
 
RE: yardımmmmm

ama benim kaplumbağayı iki kere ters dönmüş şekilde yakaladım düzelttim. su seviyesi çok az olduğu için boğulmadı. ya suyu o kadar koyunca yine ters dönerse o zaman kesin boğulmazmı?
 
RE: yardımmmmm

Kaplumbağanın boyu, büyüklüğü, yaşı ne olursa olsun imaknınız olduğunca fazla miktarda su koymalısınız yaşam alanlarının geniş olması açısından, hareket imkanlarının olması, böylece yeterli hareket ederek obeziteye yakalanmamalarını sağlamak ve büyümelerini yer sıkıntısı nedeniyle kısıtlamamak için.

Günlük yem miktarı da kafasının hacmi kadar olmalı fazlası obeziteye neden olabilir. Kuru alanda da günde 2 ile 4-5 saat arası zaman geçirmesi normaldir sağlıklı bir kaplumbağanın.

Asıl su seviyesi az olursa ters döndüğü zaman geri dönemez. Sağlıkı, hasta olmayan bir su kaplumbağasında metrelerce derinlikte su da kullansanız boğulma gibi bir durum söz konusu bile olmaz bu yüzden endişe etmeyin. Kuru alanın bir kısmı su içinde olsun yeterli yorulduğunda dinlenmesi için.
 
RE: yardımmmmm

ya tamam da hadi suda ters dönerse kendi kendine düzelemiyo da. ölmezmi öyle ??
 
RE: yardımmmmm

Su miktarı az olursa kabuğun geometrik şekli gereği el ve ayakları yukarda kalır ve su da az miktardaysa suyun yüzeyine ve havaya çıkan elleri ve bacakları ile destek alıp kendisini düzeltemez. Su miktarı fazla olduğunda zaten ters dönse bile tüm vücudu su içinde kalacağından yine kolayca geri dönebilir suda yapacağı ufak bir hareketle bile. Suda ters döndüğünde kendi kendine düzelememesinin nedeni zaten su miktarının az olmasıdır. Sağlıklı bir kaplumbağa uygun ekipmanların olduğu bir akvaryumda asla boğularak ölmez. Yüzme içgüdüsel olarak doğdukları anda onlara kazandırılmış olan ve en iyi bildikleri yeteneklerdendir.
 
RE: yardımmmmm

aa teşekkürler hiç bu açıdan düşünmemiştim.
 
RE: yardımmmmm

Biz teşekkür ederiz yardımcı olabildiysek ne mutlu :)
 
Geri
Üst