Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana çıkmama

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Arkadaşlar klasik bir sorun gibi görünüyor fakat durum biraz farklı sanırım. Geçen hafta aldığımız kaplumbağa inanılmaz çekingen, daha pet shop'da bile sürekli kaçıyordu. Akvaryuma koyduk 3-4 gün yine sürekli kaçtı, hayvanın yalnızca kuyruğunu gördük bu süre içerisinde. Şimdi yine tedirgin olsa da elden yemek yiyor ve sevebiliyoruz boynundan kendisini.

Ancak şöyle bir sorun var, kuru alana bu bir haftadır bir kere bile çıkmadı. Kendi elimle koydum, kuru alanda yem vermeye çalıştım, kuru alana doğru yemi çektim. Ne yaparsam yapayım gelmiyor. Gece bile su içindeki motorun üstünde uyuyor. Bugün yarım saat güneşlendirdim, kabuğunun kuruduğu tek an oydu.

Kuru alanın sıcaklığı normal. Diğeri gerine gerine yatıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Rampa biraz dik diyeceğim ama diğeri rahat tırmanıyor.

Bu arada tatlısu midyelerini izlemek inanılmaz eğlenceli, herkese tavsiye ederim:)
 
İlk haftalarda kaçması yem yememesi gibi durumlar normaldir.Akvaryumada koymuşsun zamanla alışacaktır.Yemek yemeye başlaması ve özellikle elden yemesi bence alışmaya başladığına dair bir işaret gibi sanki.Kuru alanın sıcaklığı suyun sıcaklığından 2 derece yüksek ve suyun sıcaklığı 27.5 yada 28 derece ise her şeyi yapmışsın rampasıda rahat diyorsun.Hepsinin karekteri farklıdır dostum.Bu arada kuru alanda beslemeye çalışma bu hayvanların tükürük bezleri yok suyla ıslatarak katık yapmaları şart.
saygılar
gelişmelerden haberdar et.
 
Geri
Üst