Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alana Çıkmıyor

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar
2 tane tospişimde kuru alana çıkmıyor. Isıtıcı lamba olmasına rağmen. Kuru alanı görmek için;
mailto:/forum/Konu-bunlarda-benim-cocuklarim-kabuk-yorumlarinizi-bekliyoruz.html

Lamba yok orada ama 1 hafta önce taktığım 50 Watt SOFT ampül var. Ama çıkmıyorlar. Neden?

Cvp: Kuru Alana Çıkmıyor.

Ben önerimi yeniliyorum,kuru alanı değiştir veya biraz daha bekle veyaa onları odada yanlız bırak :)

RE: Kuru Alana Çıkmıyor.

Yanlızlar zaten :) Daha nasıl bir kuru alan yapayım ki? Yapabiliceğim en iyi kuru alan neredeyse yani. Ama niye çıkmıyorlar. Hala anlamadım.

O kadarını da bilemiycem ^^ ilk ayda bu problemi bende yaşadım ama sonra düzeldi.Şimdi 7. aydayız ^^

1 ay değil ki.:( Deli etttiler beni. En sonunda kapatıcam kuru alanı. Günde 1 saat çırpınsınlar orda. Ama kıyamıyorum :)

Paolo da öyle çıkmıyor.Yemini oraya koyarak alışmasını sağlıyorum.

Alper Bey akvaryumda yaptığınız en ufak değişikliğe bile alışmaları çok uzun sürer :) Zaman tanıyın biraz.
Pakize de yeni kuru alanına alışamadı daha. Yem verirken onları kuru alana çekin, belki o şekilde ufak ufak alışmaya başlarlar. Bir de siz yokken çıkıyor olabilirler :)

Yeni farkettim. Dışardaydım eve geldim. İkiside kuru alandaydı. Bi çıktım önlerine deli gibi kaçtılar suya. :)

Alışmaları zaman alabilir. Bu arada kuru alanla lamba arasında kaç cm mesafe var?

Mesafe normal:) O zaman alışması zaman alacak gibi görünüyor :)

Ya yok ne alışması. Bugün biraz çıktılar :) Deli ettiler alıcam kuru alanlarını çırpınsınlar orada :D ama tabi ki "şaka" :)

Ben yemle alıştırdım.Az önce baktığımda kuru alanda ısınıyordu Paolo.Hemen alışmıyor tabiki.

Biraz olsun çıkmaları iyiye işaret. Kuru alana alışmaya başlamışlar demek ki :)

1.5 haftada biraz da olsa iyi alışmışlar. Bazı kaplumbağaların kuru alanlarına alışması 1 seneyi de bıulabiliyor.

Geri