Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alana Çıkmıyor

Cvp: Kuru Alana Çıkmıyor

Benim kaplumbağalarım inmiyorlar kuru alandan. Hatta yanlarına gidip fotoğraf bile çekebiliyorum artık. İlk zamanlar ben de çok sorun yaşadım. Eğer onu akvaryumundan çıkarmaz, akvaryumun içine sürekli elini sokmaz rahat bırakırsan yakında güveni gelecek ve kuru alana alışacaktır. Her kaplumbağa bakan üyemiz gibi sizinde onları kuru alanda görme hayalini tahmin edebiliyorum. Ama zamanla gerine gerine yatacaklar orada. Biraz daha sabır :)

Garubey'e katılıyorum son derce :)

Ben zaten rahat birakiyorum onlar :) Daha hic cikarmadim disari. Az once akvaryumun icine yikayip kaplumbaga oyuncagi attim yuzuyor suyun ustunde. Ustune.cikmaya calisiyorlar :D isirmadiklari yeri kalmadi :)

Benim 4 ay kuru alana çıkmayan kaplumbağam şu an çıkıyor anca alıştı.

Ben çünkü 2 ayda 2 kez akvaryum değişikliği yaptım. İlk 2 gün ölüm kabında baktım maalesef. Sonra 30 litre akvaryum aldım ve gözüme küçük geldi :) Sonra 100 litreliğe geçtim. Belki de o yüzdendir. Dediğiniz gibi zaman alıcak çıkmaları :) Peki bu sürede ısıtıcı lamba açık kalsın dimi?

Tabi ki kalsın. Leonardo'nun arkadaşı ölünce bebekliğimden beri benimle olan,suda yüzen deniz kaplumbağası oyuncağımı akvaryuma koydum.Koluna tutunup uyuyor,aşık oldu sanırım :)

Arkadaşım Benim kuru alan ile ilgili sorunum var ya senin kuru alanın hosuma gitti o kuru alanı neyle yapdın ?

Alper eski üyemiz şu an girmiyor. Onun kuru alanı iki tane yanyana cd kabından yapılma. Üzeri halı kaydırmaz. Kuru alan bölümünde cd'den kurualan yapımı ilgili bir konu var.

Yalnız büyük hayvanları taşımaz.

Buyuk hayvanlarda kiru alan icin evladiyelik cozum ya dogal taslar (buyuk akvaryumlar icin) yada akvaryum ustu kuru alandir.

Geri