Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana çıkmıyor

Zargusia

Bronz 4 Üye
Başlıkta da görüldüğü gibi kaplumbağalarım bana alıştı , çok mutluyum . Kafalarını falan seviyorum. :133: Arada ben aniden odaya girince yine suya atlıyorlar fakat olacak o kadar. :t65y: Ama bir sıkıntı var . Kuru alanın tepesine çıkmıyorlar onun için kabukları kuruyamıyor.

RE: Kaplumbağalarım bana alıştı fakat bir sorun var .

Kendilerini suda daha güvende hissederler. Lamba gündüz komple açık kalıyorsa odada kimse yokken çıkarlar. Aksi halde ya çıkmazlar yada görünce suya atlarlar. Bu konuda onları rahatsız etmemek en doğrusu.

Cvp: Kaplumbağalarım bana alıştı fakat bir sorun var .

Fakat benim şu an lambam yok bir sıkıntı olur mu ? Sipariş ettim kısa sürede gelecek büyük ihtimalle. :ff:

Büyük ihtimalle o yüzden çıkmıyorlardır hiç. aslında lamba yokken çıkmamaları daha iyi üşütebilirler.. en yakın zamanda almak gerek.

keratakerata' Alıntı:
Büyük ihtimalle o yüzden çıkmıyorlardır hiç. aslında lamba yokken çıkmamaları daha iyi üşütebilirler.. en yakın zamanda almak gerek.

Peki teşekkürler . Babamla konuştum ve ikna ettim. Bir kaç güne alırım inşallah. :)

gülce lamba mı yok. ampul mü ? ampul yoksa idareten normal bir ampul takabilirsin. lamban yoksa alırken ön kısmı geniş çaplı olsun. ilerde uv tip ampul alırsan onların çapı biraz geniştir. sığmayabilir.

cem' Alıntı:
gülce lamba mı yok. ampul mü ? ampul yoksa idareten normal bir ampul takabilirsin. lamban yoksa alırken ön kısmı geniş çaplı olsun. ilerde uv tip ampul alırsan onların çapı biraz geniştir. sığmayabilir.

Açıkça konuşursam ikisindende yok . Fakat evde şerit şeklinde uva varmış galiba . O olur mu ?

şerit uva nedir bilmiyorum florasan mı dediğin ? onlar gereksiz aydınlatma yapar. diğer ekipmanlarını saymıyorum. uva da spot neodymler iyidir. uva lambalar ısıda verdiği için extra ısıtıcı lamba alman gerekmez. ama dediğim gibi alacağın lamba kıskaçlı veya deveboynu hangisini alırsan al. ampulün yuvaya girmesi açısından çanak kısmının geniş olanını al.

Peki teşekkürler

Geri