Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alana çıkmıyorlar

u_po

Bronz 5 Üye
Slm arkadaşlar,
kaplumbağalarım yeni akvaryumlarına alıştılar ve gayet memnunlar,fakat onlara her türlü imkanı sunmama ragmen kuru alanı dinlenip kurumak için değilde oyun için kullanıyorlar,anlayacağınız kuru alana çıkıp çıkıp kendilerini yan taraftan suya atıyorlar ve buda onların çok hoşuna gidiyo...
günün tamamını suda geçiriyorlar,bu onlar için bir tehlikemi,yoksa bu şekilde devam mı etmeliler???

Cvp: kuru alana çıkmıyorlar

Kuru alana kendileri ve ortam sakinken çıkarlar.. Saglık açısından hiç bir sorunları yok sanırım bırak nasıl mutlularsa yaşasınlar ihtiyaçları oldugunda kuru alanıda kullanıcaklardır için rahat olsun

Öncelikle kuru alan ısısı uygun mu? Lamba 31-33 derece yapıyor mu? Bunu kontrol ediyor musunuz?

Bunun dışında su kaplumbağalarını kendilerini suda daha güvende hissederler. Kuru alandayken bulundukları odaya biri girdiğinde kendilerini hemen suya atarlar. Çok girip çıkılan bir odada bulunmamaları daha uygundur.

oturduğumuz odada bakıyorum ve buna alıştılar,yemleri bile elimden yiyiyorlar,resmen yavru köpek gibi davranıyorlar :) kuru alan sıcaklığım 30-33 arası, zaten sorun kuru alana çıkmamaları değil,çıkıyorlar geziniyorlar ve kendilerini suya bırakıyorlar,oyun yapıyorlar resmen bize... ama oturupta kurulanma ihtiyacı duymuyorlar...

Bende de aynı durum söz konusu.Odaya giren çıkan yok ama 10 gündür hala alışıp doğru düzgün çıkmadılar.

u_po' Alıntı:
oturduğumuz odada bakıyorum ve buna alıştılar,yemleri bile elimden yiyiyorlar,resmen yavru köpek gibi davranıyorlar :) kuru alan sıcaklığım 30-33 arası, zaten sorun kuru alana çıkmamaları değil,çıkıyorlar geziniyorlar ve kendilerini suya bırakıyorlar,oyun yapıyorlar resmen bize... ama oturupta kurulanma ihtiyacı duymuyorlar...

Davranışları değişebiliyor. Her an şaşırtacak komik bir şeyler buluyorlar :)

sorun etme benimki onu bile yapmıyo sırf suda duruyo ışığı yaktığımda çıkıyo oda suya balıklama atlamak için:33::133::148:

zgzoid' Alıntı:
Bende de aynı durum söz konusu.Odaya giren çıkan yok ama 10 gündür hala alışıp doğru düzgün çıkmadılar.

Bazılarının daha fazla zamana ihtiyacı oluyor. Rampa ve kuru alana yem koymak en azından biraz teşvik edebilr.

yemi koyuyorum alıp aynen vitese takıyor:)

Zamamla alışacak. Başka şansı yok :) Sonuçta bünyesi ihtiyaç duyuyor.

normal ampullere hepsi tepki vermiyor ama yanında uva+uvb karma veya sadece uva ampul oldu mu en çıkmayan bile çıkar kuru alana.

zgzoid' Alıntı:
yemi koyuyorum alıp aynen vitese takıyor:)

aynen yaaaa,birden fazla yem koyuyorum hemen inmesin diye agzıyla aynı anda iki yem tutmaya çalışıyo ve başaramıyor :) çok komikler :)

kuru alana yem koyma sadece çıkış yolunu gösterme ve ne olduğunu anlamasını sağlamak için yoksa yemi suda yerler. başında durdukça hiç çıkmazlar. bizim görevimiz ihtiyaçları doğrultusunda uşaklık etmek. geri kalan zamanda çekilebilirsin diyorlar odanın kapısını kapatıp rahat bırakıyoruz.:smile:

Geri