Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alana gece çıkma

kumtepe7

Yeni Üye
kaplumbağam sadece geceleri kuru alana çıkıyor en baştan beri böyle kuru alnda ısıtıcı lamba var ama 100 wlık bu sıkıntı yaratır mı hatta artık sadece geceleri çıktığı için gündüz açmıyorum bile lambayı 

bulunduğu yer ayak altı bir yer ise hayvan tedirgin olduğu için çıkmıyor olabilir. biz emre ile bir dönem bulundukları odaya dahi giremiyorduk. hatta şimdi dahi zaman zaman bu durum devam ediyor. gördüler mi hemen suya dalıyorlardı. gece için o lamba uygun değil. ışığı gördüğü sürece hayvan uyumaz uyumayan hayvan huzursuz ve hırçın olur. bir tane mavi renk 40 W armut ampul alıp tak bu ampul gayet loştur. ampule direk bakmazsan yandığını dahi farkedemezsin. hayvan sıcaktan bunalmadan ısınır.

Cvp: kuru alana gece çıkma

Zamanlayici alip saatleri ayarlayin oncelikle, gece kuru alanin su issinda olmasi yeterlidir

10-12 cm mesafede olacak. normal ampulün verdiği ısıyı vermeyecek.hayvan uyuyacağı için dehidrasyona yani su kaybına uğramayacak ısıyı vermeli.

100 wattlık ampul nasıl ısıtmıyor. armut ampul değil mi ? mesafe mi çok uzak

100 w ısıtıyor da eğer su ısısı yeterliyse 40 w de ısıtır yarın alırım benimde işime gelir 100 w çok elektrik harcıyor :)
100 w yi sadece uv ile açarım o zaman

ısıtmada 52 W ecolite bana yetiyor. yeterli ısıyı sağlıyorum. tek sorun aynı anda çıktıkları için iki tane birden yakmam.

Cvp: kuru alana gece çıkma

50*70 kumdan kuru alanda iki adet 42 watt 50*80 kuru alanda 1 adet 100 watt UVa li isitma 22*15 gibi tastan olan ve 12*12 gibi olan ucgen kuru alanda ise 1 adet 52 watt yetiyor
Isitma lambasi 7-18 arasi yansin UVb ise 10-13:30 arasi yansin, duzenini degistirir, zamanlayici almalisiniz

Ayni sikinti bende de vardi.Lamba sonunce usumemesii icin,asagi indiriyorum. Bir iki tekrardan sonra cikmiyordu kaplumbagam.

Sonra bir kaplumbagam daha oldu.Busefer anlasip ben uyuyunca cikmaya basladilar.

Bir haftadier gece kurualan girisini kapatiyorum bi plastik kapla. İlk basta itiyorlardi,suan zorlamiyorlar.Bir sure daha gecsin,alistilar mi diye deneyecegim gece kap koymadan..

100 w ampul çok ısıtıyor olabilir. ,ev ısısı ve mevsim kuru alan ısısına etki eder. Önce derece ile ölçmeli. Bölge çok sıcaksa ki bana göre öyle olabilir hayvan kuru alana çıkmıyor olabilir. 52 w ecolite yada 60 w ge soft ampul iş görür.

Ben 100 w lambayı 40-45 cm mesafeden konumlandırıyorum. Bundan daha yakın mesafeler muhtemelen aşırı sıcak yapar.

Geri