Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana hiç çıkmıyor. :(Yardım! (Resimli)

ThunderVolt

Bronz 4 Üye
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
54
Arkadaşlar bugün itibari ile kaplumbağam tam 1 aydır benimle.Fakat şaka gibi gelicek ama 1 aydır 1 kere bile yaptığım kuru alana çıkmadı.Çoğu kez kuru alan değiştirdim ama son 1.5 haftadrı resimdeki yeri kullanıyorum ama 1 kere dahi çıkamdı.Ve beni görünce de direk korkup suya dalıyor?. Kuru alan ile mi alakalı bir problem yoksa ben ile mi anlamadım.Yoksa yeni bir kuru alan mı yapmalıyım suya eğimli.Yardımcı olabilecek var mı?

Teşekkürler..

mailto:/img829/6149/newdscf0266.jpg
 
Kuru alana çikabiliyormu bana hiç rahatca çikilacak bir kuru alan gibi görünmüyor. Ayrica sizin olmadiginiz anda çikiyor olabilir, 24 saat izlemiyorsunuz galiba. Sizden korktugu içinde olmadiginiz anlari tercih edebilir.
 
Hmm...Başk bir kuru alan deneyeceğim fakat. Ben ile de alakalı değil sanırım çünkü çıkıp çıkmadığını anlamak için de üzerine birşeyler koyduğum oldu ama o zaman bile çıkmıyor.Birşey olucak diye korkuyorum :(

başka önerisi olan var mı?
 
Nasıl ölçüceğimi bilemiyorum ama 100 wattlık bir ampül kullanıyorum.Kuru alana elimi değdirince elime baya bir ısı geliyor...Kaplumbağanın uymak ve rahatlamak için çıktığı tek yer ısıtıcının vanası.Orada uyuyor oradan beni izliyor
 
Akvaryumun suyunu ölçmek için kullanilan aletler var onu alip 5 dakika kuru alanin altina koyun. Eger çok soguksa çikmaz, çok asiri sicaksada çikmaz çiktiginda hayati tehlike olusturur. Sabit 35 kalmali.
 
ahaa şansa bak bu konuya tekrar girerken kafamı çevirdim Kuru alanın üzerindeydi..demek yavaş yavaş alışıyor..ben bakınca tekrardan suya kaçtı...Şu an sevinçten coşuyorum inanki..

Öneriler için tekrardan teşekkürler :D
 
benzer bir durum bende de var.kuru alan yaptık beyefendiye, tenezzül edip de çıkmıyor :D fakat yem koyuyorum bazen, ben yokken çıkıp yiyor yemi.ben elimle kendisini koyuyorum kuru alana, hemen suya atlıyor geri.hatta suyun içindeyken de zaman zaman korkuyor benden.kısacası kuru alana çıkmama sebebi korkudan.halbuki diyorum kendisine, kaplumbağa yemek gibi bir fantazim yok diye ama nafile :D ben bir kaç kere kamerayla izledim, kimse olmadığı zamanlarda çıkıyor.sizde de benzer bir durum olabilir, yani siz yokken arada bir mutlaka çıkar. :)
 
Geri
Üst