Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alana lamba

cansell

Taç 1 Üye
Katılım
2 Ara 2008
Mesajlar
614
arkadaşlar bu kuru alana lamba takmak istiyorum da nasıl yapacağım bunu yani bu masa lambasını nasıl koyabilirim akvaryumun kuru alan bölümüne bakacak şekilde? (akvryumun resmi sitede var ordan bakarak yardımcı olursanız sevinirim) mailto:/forum/fakirhaneden-saraya-d-t-1358.html
akvaryumun olduğu link


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Ya masa lambası için de sabit bir yer ayarlayıp kapağın bir kısmını keserek lambayı ordan kuru alana sarkıtarak, ya da akvaryum kapağına bir duy ve ampül yerleştirerek masa lambasına gerek kalmadan sorunu ısınma lambası yapmış olcaksınız. Ayrıca yapı marketlerde mandallı lambalar da satılıyor mandalı akvaryumun camına tutturup ampülü kuru alana gelcek şekilde ayarlayabiliyorsunuz onlar da çok pratik. Umarım fikir verebilmişimdir. Forumdaki kuru alan örneklerine de göz atmanız yararlı olur.
 
teşkkür ederim cihan ama burada öyle kıstırmalı lamba yok ancak bursadan bulabilirim orayada gidemem herhalde neyse bir çaresine bakacağım artık. ilgilendiğin için teşkkürler...
 
ben normal masa lambası kullanıyorum floresanlı.Floresanlı olsada ısıtıyor kıstırmalılar uygun oluyor ama sizin oralarda bulamıyorsanız duvara yapıştırmalı ampullü lamba alın.Diğer forumda görmüştüm.
 
duvara yapıştırmalı mı ? tamam internetten bakarım bir. ilgilindiğiniz için teşkkürler kapluşumu çok ihmal ettim bir gün yem veriyorum bir gün vermiyorum...
 
Ne demek rica ederim. Bence bir elektriçiye 1-2 metre kablosu ve ucunda fişi olan bir duy yaptırın biraz anlıyosanız kendiniz bile yapabilirsiniz hatta, ama sorun çıkarsa elektrik kaçağı olabilir. Fazla bir şey tutmuyor zaten 4-5 tl anca tutar dediklerim. Onu da akvaryum kapağının bir kısmını keserek duyu elektrik bandı ile kestiğiniz yerden kuru alana gelecek şekilde plastik sert kısmından sıkıca bantlayın. Oldukça kolay ve pratik bir yol. Kapağı iyice kesmeye dikkat edin yoksa ampül değerse sıcaklığı plastik kapağı eritecektir.

mailto:/images/products/03/64/10/36410_buyuk.jpg

Duy dedğim şey bu. Bunun ucuna 1-2 metrelik bir kablo ile fiş bağlatarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
Diğer forumdaki üyenin duvardan yapıştırmalıyı nereden bulduğu bilmiyorum ama kullanışlıdır sanırım.Önemli değil yardım edebilseydim ne mutlu.
Cihan abi Teşekkürler
 
teşekkür ederim cihan bunu bende biliyorum abim yapmıştı küçükken de akvaryum geçmişim olmuştu aynı sizin dediğiniz gibi yapmıştı ama ben kullanışlı birşey istiyorum neyse yardımınız için teşekkür ederim bulurum birşeyler ben :)
 
lambanın özelliği ne olması lazım bu normal piyasadaki ucuz evlerde kullandığımız aydınlatma ampullerinimi takıyoruz masa lambasına??
 
olur ama o sadece kurulanması için yeterli olur. yani kabuk gelişimi için uvb lamba şart ben masa lamba 75 wallt kullanıyorum.
 
Geri
Üst