Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana paspas yapistirdim olurmu

Rafael97

Yeni Üye
Akvaryuma 18x16 cm boyunda camı slikonlayarak entegre ettim. 11x16 cm camı ayni sekilde slikonlayarak rampa yaptim yaklasik 40 derece egimle ancak yapmis oldugum kuru alana suni çim bulamadim. Plastik paspas oluyorya hani avm girislerinde vs olanlardan iste o paspastan uygun olcude kestirtim. Slikonlayarak yapistirdim rampanin ustune. Simdi qkvaryum temizligi yapiyorum. Rampada kalan paspas suya temas ettigi icin rengi kirmizidan acik renge dogru dönmüş. Acaba suya salınım yapmışmıdır paspas o yuzden mi rengi açıldı. Paspasin hammaddesi plastik kaucuk arasi birsey tam bilmiyorum. Benim gibi yapan var mi bir zarari olur mu

Ekli dosyalar

• IMG_20250113_122657.jpg
    IMG_20250113_122657.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 14
  • IMG_20250113_122707.jpg
    IMG_20250113_122707.jpg
    4.5 MB · Görüntüleme: 14
Hayır. Kaplumbağa kuru alan ve cam arasına sıkışabilir. Ölüme neden olur

Hayır. Kaplumbağa kuru alan ve cam arasına sıkışabilir. Ölüme neden olur.
kuru alan cami ile akvaryum cami arasinda uc bucuk cm felan var rahatlikla gecebiliyor hatta ordan suya atliyor. Paspas cama tam yapisik kalkma gibi bir durumu yok. O konuda sikinti yok hocam zaten Kabuk boyu 7 cm oldugunda kuru alani sökup daha yukarı monte etcem kuru alanin kenarina duvar yapacam camdan. Benim merak ettigim bu paspastan kimyasal madde salinimi olurmu cunku rengi acilmis paspasin suya temas eden yerlerinde

kuru alan cami ile akvaryum cami arasinda uc bucuk cm felan var rahatlikla gecebiliyor hatta ordan suya atliyor. Paspas cama tam yapisik kalkma gibi bir durumu yok. O konuda sikinti yok hocam zaten Kabuk boyu 7 cm oldugunda kuru alani sökup daha yukarı monte etcem kuru alanin kenarina duvar yapacam camdan. Benim merak ettigim bu paspastan kimyasal madde salinimi olurmu cunku rengi acilmis paspasin suya temas eden yerlerinde
Hayvan hızlı büyüyor. Biraz büyüdükten sonra oraya sıkışır.

Kabuk gelişimi içinde bolca yüzmesi lazım.

Bu değilde bunun altıgen yada üçgen şekilli olanlarından alacaksınız. Bunda hayvan panikleyip indiğinde tırnağını takıp kırıyor.

Renk değişimi ufak bir miktar olur. Salınım açısından en az olan malzeme budur. Belli bir süre sonra o da durur.

Bu değilde bunun altıgen yada üçgen şekilli olanlarından alacaksınız. Bunda hayvan panikleyip indiğinde tırnağını takıp kırıyor.

Renk değişimi ufak bir miktar olur. Salınım açısından en az olan malzeme budur. Belli bir süre sonra o da durur.
Anladim hocam tesekkur ettim

Geri