Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alana pek çıkmıyor

Letizia

Bronz 4 Üye
Merhaba, arkadaşlar kaplumbağam kuru alana hiç çıkmıyor su seviyesini gün geçtikçe arttırıdığım için evde yaptığım turtle bank su altında kaldı bende deniz kabuğunu akvaryuma yapıştırdım ama kaplumbağam kabuğu ısırıyor. Sorun olurmu ? Genelde hiç karada durmuyor.

Tehdit olarak algılıyor olabilir. Rahatsız oluyor ise çıkar. Kuru alan kuru olmalı lambayı rampa çıkışına yakın konumlandır ısıyı algılasın. Ve çevrede kimse olmasın. Birisi varken çıkmaz.

Cvp: Kuru alana pek çıkmıyor

Kabuğu neyle yapıştırdın?

Kuru alanda ısıtıcı lamba yokken sıcaklık 28-30°C değilken kuru alana çıkmaz.

Silikonla yapıştırdım ama silikon suya deymiyor yani hafif yamuk şekilde

Bir de kabuk yosun tutarsa onu yemek içinde ısırabilirler.

Bir resim atabilirsen iyi olur.

Yok kabuğun üzerinde yosun yok Cem Abi şimdi yaptım normal bir kuru alan

Yosun ve algler kuru kısımlarda oluşmaz suya temas eden bölgelerde görülür. Işık gören yan yüzeylerde yosunlanma görülürken ışık görmeyen yan ve alt kısımlarda alg oluşur, bu karameli andıran tabaka şeklindedir. Dokunulduğunda kaygan hissi verir. Bu yüzeydeki yem artıklarınında yapışmasıyla da oluşabilir. Bunlara su yüzeyindeki turtle bank ve vantuzla tutturulmuş strafor gibi kuru alanlar örnek verilebilir.

Geri