Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alanda Duruyor.

Masters

Bronz 1 Üye
Katılım
5 Eki 2015
Mesajlar
118
Arkadaşlar Su kaplumbağasına şimdilik tasarruflu beyaz lamba koydum aralarında pek bi fark yok. Isı filan veriyor.

2 gündür kuru alana çıkmıyordu ama bugün saat 8'den beridir kuru alanda ayaklarını gererek duruyor. Arada sırada dönüyor. Kumu kazıyor. Kafasını çıkarıp , geri koyuyor vs.  ama suya atlamıyor. Suya koymadım bende kalması için.

Bu normal mi? Hastalık belirtisi mi?


Lamba ile kaplumbağa arasında çok az bi mesafe var
 
Mesafe duruma göre 14-15 cm'den daha az olmasın. Sarfiyatsız yeterli ısı vermez. Hayvanın uzun süre kalmasının sebebi ısıdan randımanlı faydalanamaması.

Hayvan hareketli ve arka ayakları gererek duruyor ise sağlıklıdır.

Elektrikçileri dolaş armut ampul satanlar vardır.
 
İyi günler. 4 yaşını aşkın kaplumbağam aynı diğer arkadasımızın belirttiği şekilde hep kuru alanda. Suyu temiz sıcaklığı 24 C, kuru alan sıcaklığı 25C. Kolları bacaklarını germiş şekilde kuru alanda duruyor genelde sadece kafasını oynatıyor ve yem yemiyor. Fakat sağlıklı görünüyor. Ne yapmam gerekir şimdiden teşekkürker.
 
Cvp: Kuru Alanda Duruyor.

kaplumbağa res ise su 26-27 kuru alan 31 derece olmalı. sende sınır altında hayvan üşüdüğü için suya inmek istemiyor. hayvan ya metabolizmayı yavaşlatmış ya da enfeksiyon başlangıcı var. dediğim derecelere getir hatta suyu 27'ye sabitle. yem olarak sera raffy P ve tetra veya seranın gammarusunu kullan. vitamin damla kullanman iyi olur. tercihen sera reptilin bulamazsan diğer vitaminlerde olur. her gün hayvanı eline alıp dik tutup ağzına bir damla damlat. ağzını açmaz ise dudak çevresine yarım dakika arayla iki defa vitamini sür. bu iştahını açıp metabolizmayı canlandırır.

kafa oynatması nasıl kısa aralıklarla ileri atıp esner gibi mi yapıyor.
 
Teşekkür ederim bilgiler için. Kafa hareketi etrafa bakınırcasına yapıyor. Yani sağına soluna bakınıp kucuk beden hareketleri yapıyor. Kaplumbağam 2 yıldır aynı sıcaklıklarda tutuyordum. Demek yanlışmış. Fakat daha once böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Birde akşamüstü biraz ilgilendim elime alıp kabugunu fırçaladım hafifçe. Sanki morali daha iyileşti. Suya girip azda olsa yem yedi. Belki size garip gelicek fakat bu olaylar başlamadan 2 gün önce 2 tane balık alıp onun akvaryumunun yanina baska bir akvaryuma yerlestirdim. Arada sirada onlari izliyor. Yani yakin zamanda olan ek degisiklik bu oldugu icin soluyorum. Simdiden tesekkurler :)
 
Cvp: Kuru Alanda Duruyor.

hayvanın hastalanmasının temel nedeni sabit olmayan sıcaklıktır. değişken ısıya sahip su veya ortamda hayvan kendini sürekli o ısıya adapte etmeye çalışırken kendini yıpratır. mesela ısıtıcı olmayan bir akvaryumda güneşin etkisi ile ısınan su gece düşük seviyelere iner. ya da su değişimlerinde akvaryum ile emsal olmayan ısıdaki su değişimleri bu diğerine göre daha anlık olduğu için hayvanın etkilenme oranı daha yüksek olur.

sabit sıcaklıkta tutmandan dolayı hayvana bir şey olmamış ama bu ayarladığın ısı seviyeleri hayvanın ihtiyacı olan ısınma potansiyelinin altında. bu da hayvanın metabolizmasının yavaş seyretmesine neden olmuş. yazdığım ısı oranlarına çıkardığında hayvan canlanacaktır.

hayvan hasta değil, yemde yediğine göre damla vitamin almana gerek yok. sera raffy P içindeki kırmızılar mineral yemdir. bu vitaminler, mineraller ve kalsiyum içerir. bu yemleri ayırıp haftada bir gün kafa hacmi kadar vereceksin. hayvan kabuk boyu olarak 8 cm'yi geçmişse günde tek öğün yapacaksın daha küçük ise sabah akşam iki öğün.

6 cm kabuk boyunu geçmiş ise alacağın ve kullanacağın yemler sera raffy P, tetra reptomin, jbl agil, gammarus, hayvan büyük ise gammarus ufak kalacaktır. o zaman jbl energil veya sera royal alırsın. bu yemler kurutulmuş karides ve balık içerir. büyük olanları parçalayarak verirsin. yalnız bunda sıkıntı 1000'lik kutuda satılması onun için son kullanma tarihi en az 1 sene üstü 1.5 sene uygundur. tek hayvan için kolay bitmez. bu da haftada bir verilir. sera mineral yemde aynı şekilde raffy P'dekiler bitince minerali kendi kutusunda alırsın. bu da ileri tarihli olsun. alternatifi prodac tartafood pellets omega 3,6 stick yem.

hayvanın plakaları çıkmaya başlamış ise mango kökü alacaksın altına girip kaşınarak onları atacak. mecburi bir neden yoksa sağlık kontrolü, genel su değişimi gibi, hayvanı çıkarma veya fırça işlemi uygulama. bu üşümesi yanında strese de sebep olabilir. dokunulması seven canlılar değiller.
 
Geri
Üst