Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda fazla kalıyor

memolik12

Gümüş 4 Üye
Arkadaşlar kahraman kuru alanda günde 2-3 saat kalıyor sizce normalmi:ff::ff:

Cvp: Kuru alanda fazla kalıyor

Anormal bir durum yok.
Unutmayın bu canlılar hem suya hemde karaya ihtiyaç duyarlar.

Gayet normal bencede.

4 saatten fazla kalıyorsa anormallik varmış diye biliyorum ben.

benimki kalktıktan sonra çıkıyor akşamüstüne kadar orda şekilden şekile girip yatıyor :t65y:

bir anormallik yok. kaplumbağa suya ihtiyacı olduğu zaman zaten girer suya :)

Arkadaslar benim kaplumbagam neredeyse hic suya girmiyor toplasan gunde 3 - 4 saat bide hatami yaptim akvaryumun yaninda A4 boyutunda bi kaplumbaga resmi var durup durup ona bakiyolar .. Ne yapmaliyim??

bitki manzaralı bir şey koyun. tırsıtmış olabilirsiniz. içgüdüsel olarak karşısındakini yırtıcı olarak algılıyor olabilir. zaten akvaryum içinde kendi yansımasını görüyor ona gerek yok.

mecnun iki buçuk saattir kuru alanda ve sanırım uyuyor. gerinmiş vaziyette. fakat kuru alana sudan sıcak olduğu zaman çıkar diye biliyorum, su 29 derece, dışarısı daha soğuktur, çıktığında masa ışığıyla ısıyı sağlıyordum ve şu an o yok. bana hiç normal gelmiyor bu. bi de akvaryumda kabarcıklar oluyor. daha önce böyle bi durum dikkatimi çekmemişti. tehlike işareti midir, yardımcı olacak birileri vardır umarım.

arka ayaklarını arkaya doğru gerdirip yatıyorsa bu onun keyifli olduğunun işareti. bazı kaplumbağalar suda bazıları ise karada uyur. gece lambası alın. akvaryumun üstü kapalı mı ?

kabarcıklar filtreden dolayı olur veya su değişimi yaparsanız. kum altında kalan kabarcıklar belli bir süre sonra yukarı çıkarak cama yapışır.

cem' Alıntı:
arka ayaklarını arkaya doğru gerdirip yatıyorsa bu onun keyifli olduğunun işareti. bazı kaplumbağalar suda bazıları ise karada uyur. gece lambası alın. akvaryumun üstü kapalı mı ?

kabarcıklar filtreden dolayı olur veya su değişimi yaparsanız. kum altında kalan kabarcıklar belli bir süre sonra yukarı çıkarak cama yapışır.

genellikle suyun içinde uyuyordu. son 6 saat içinde bir kere suya girdi, biraz rahatsız ettim öyle girdi, kış uykusuna yatacak diye endişeliyim. akvaryumun üstü açık, kapatmam gerekir mi ki?

Geri