Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda fazla kalıyor

Zeck

Bronz 1 Üye
Bugün Hayruşun hareketleri biraz farklı. deri değişimi söz konusu sanırım kafasının altında ve ön ayaklarında deriler kalkmış durumda. kaşınıyor sürekli ve normalde hiç çıkmadığı kuru alandan inmiyor. Silis kum ve taşlar mevcut başka yapabileceğim bir şey var mı?

Acaba mevsimden kaynakli kaplumbagalara bisey mi oldu? Benimkiside kuru alandan inmiyor. Kuru alandan inmemesinin nedeni deri degisimi olamaz.

Benimkilerde tam tersi kuru alana cok nadir cıkıyolar :)

Benimkilerr nane ile limon. Genlde sudalar a cıkıyolar kuru alana :`)

Herkesinki kuru alandan inmiyo benimkilerde kuru alana cıkmiyo bendekilerdemi bi sorun var acaba :59:

Cvp: Kuru alanda fazla kalıyor

Bu biraz karektere de bagli oluyor Fatih :) sorun yok

Havada hissedilir bir sıcaklık artışı söz konusu. bununla alakalı olabilir mi acaba?

Olabilir. Benimkisinin sadece kuru alanda degil,davranislari ve agiz tadi degisti

Konusu geçen kaplumbağa deri değişiminde ise kuru alanda daha çok durması normal. Daha çabuk kuruyup atılmasını istiyordur.

Bunun dışında genel olarak kaplumbağa davranışları değişebilir. Her farklı hareket hastalığa bağlı değildir.

emreye katılıyorum. hayvanın kuru alanda sıcaktan üst derisi büzüşerek aralanır ve silis kumda sürtünerek bunu atması kolaylaşır. silis kumun ve ısıtıcı lamban olduğuna göre başka yapacağın bir şey yok. gerisini o halleder.

Anlıyorum. Büyük ölçüde attı deriyi. kum konusunda bi sorum olacak. Silis kumun renklilerini kullanmak doğrumu?

Her zaman doğal sarı olanı kullanın. Vitasand markası kalitelidir ama ben genede renkli kum kullanmayın derim.

Sarı aldım. Teşekkür ederim bilgi için. Birde 50 litre için 50 watt ısıtıcı yeterli mi?

Hayırlı olsun. Evet, ısıtıcı için 50 w uygun. Litre başına 1 w önerilir. Markaya bağlı kısmen değişsede ana kriter budur.

Teşekkür ederim çok sağolun.

Kardeşim kimse dememişki Akciğer enfeksiyonu olabilmesine,hem siz ıstıcısız bir yerde akciğer enfeksiyonu kapma riski araştırmalara göre bebeklerde %60 Yetişkinler (Erkeklerde)ise%40 Verilere göre.

Geri