Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda garip davranış??

sprtcs13

Yeni Üye
arkadaşlar ben 2 ay önce bir arkadaşımdan kaplumbağa sahiplendim. 2-3 yıldır ölüm kabında bakıyormuş(maşallah çok dayanıklıymış kapluşlar), sahiplenmeden önce burayı bulmuştum iyice incelemiştim, zararlı olduğunu duyunca elimi dahada çabuk tuttum hemen aldım kapluşları, herşeyi tedarik ettim şimdilik 100 litre bir akvaryum ayarladım, sadece uvb lambam yok onun içinde devit-3 kullanıyorum.. yani siteyi araştırdım her problemimde ve cevaplarımı buldum.. çok uzattım, cevabını bulamadığım soruma gelirsem eğer, camdan kuru alan yaptım rampayla oraya cıkıyorlar güzelce ısınıyorlar ama birkaç gündür kuru alana çıkıp çoğunlukla benim oturduğum taraftaki camı ısırmaya çalışıyorlar, kendim kapak yapmıştım suyu bıraz daha sıcak tutabilmek için (kuru alanın üstü açık ama akvaryumun yanında kalıyor dış tarafında)onunla kuru alan arasında çok ince 1-2 milim boşluk var oraya gidip sanki o aralığı açmaya çalışıyor gibiler(camların kenarı yuvarlatılmıştı oyuzden kesmiyor çok şükür) ama anlıyamıyorum neden yaptıklarını? eğer yardımcı olursanız çok sevinicem..

Bence kendince oyun oynuyordur bir seye kafayi taktilarmi bidaha asla birakmiyorlar seninki de onu ogrenmis gidip gidip kurcalayacaktir onu :) eger sagligina zarar verecek bir sey yoksa birak oynasin onemli degil

Cvp: Kuru alanda garip davranış??

Bunu niye kafana taktınki bu kadar? firar etmeye çalışıyo işte Benimkide bazen firar etmek istiyor. kuru alanda arka ayaklarının üzerinde dikiliyo camı tırmalıyo sonra vazgeçiyo Olur öyle şeyler Can sıkıntısından yapıyolar böyle hareketler :33:

Evet, bencede kaçış için bir boşluk peşinde. Sağlıklı olsunda sorun yok. Sudaki hareketleride normalse rahat olun.

:t65y: teşekkür ederim çok.. acaba dışarı çıkmak mı istiyorlar diye düşündüm oyüzden meraklanmstım çok.. kabuk boyları5-6cm henüz gelişimleri çok geri kalmış oyüzden dışarıya çıkarmak istemedim hasta olurlar korkusuyla.. su içinde çok hareketliler dinlendikleri zaman dışında maşallah.

Benimki 2 yaşında 14 cm :'': ama üzülme iyi bakarsan büyür seninkilerde zamanla

venom' Alıntı:
Benimki 2 yaşında 14 cm :'': ama üzülme iyi bakarsan büyür seninkilerde zamanla
maşallah, nazar değmesin,sağlıklı sağlıklı büyüsünler sizinkilerde inşallah ;)
umarım ya, gerçekten çok küçükler.. çok yüklenmiyorum normal sitede yazan diyetlerini uyguluyorum, 2 ayda 1 cm boyları uzadı maşallah :D belli ettiler hemen.. sağlıklı olsunlarda küçüçük kalsınlar gerçi :)

Zaten su kaplumbağalarını akvaryumdan çıkıp dolaştırmamalı. Onlar her an suya girebilecekleri yerleri sever. Yani kendi kuru alanlarını kullanmaları kafi.

kaçmalarını engelleyecek tertibatı al. o kaçmaya çalıştıkları taraf güneşi gördükleri kısımsa güneşe doğru gitme istekleri de vardır. bunun harici sana doğru gelmeleri seni görüp yem vereceğini hissetmeleri. bu tip acitasyon hareketleri en iyi bildikleri şeydir.

kendiniz kapak yaptığınızı söylemişsiniz. çok mu sıcak oluyo da kaçmak istiyorlar acaba? dereceyle ölçtünüz mü sıcaklığı?

düğme_34' Alıntı:
kendiniz kapak yaptığınızı söylemişsiniz. çok mu sıcak oluyo da kaçmak istiyorlar acaba? dereceyle ölçtünüz mü sıcaklığı?

yok oyüzden olucağını sanmıyorum sudan daha sıcak olamaz sonuçta, hem kuru alanın üstü açık oradan sürekli bi hava giriş çıkışı oluyor, sıcaklama veya havasız kalma gibi bir durum söz konusu değil ;)

hmm çok sıcaktan da bunalıyorlar siz yine de dikkat edin derim. çok sıcak olduğunda bunalıp suya ayaklarını daldırıyorlar falan öyle hareketleri varsa kesin sıcaktan bunalmışlardır.

Kuru alan ısısnın kışın 33 yazın 34 dereceyi geçmemesine dikkat edin. Ölçüm yapıldımı hiç sorun olmaz. Bunun dışında serinlemek isterlerse suya girerler.

Geri