arkadaşlar ben 2 ay önce bir arkadaşımdan kaplumbağa sahiplendim. 2-3 yıldır ölüm kabında bakıyormuş(maşallah çok dayanıklıymış kapluşlar), sahiplenmeden önce burayı bulmuştum iyice incelemiştim, zararlı olduğunu duyunca elimi dahada çabuk tuttum hemen aldım kapluşları, herşeyi tedarik ettim şimdilik 100 litre bir akvaryum ayarladım, sadece uvb lambam yok onun içinde devit-3 kullanıyorum.. yani siteyi araştırdım her problemimde ve cevaplarımı buldum.. çok uzattım, cevabını bulamadığım soruma gelirsem eğer, camdan kuru alan yaptım rampayla oraya cıkıyorlar güzelce ısınıyorlar ama birkaç gündür kuru alana çıkıp çoğunlukla benim oturduğum taraftaki camı ısırmaya çalışıyorlar, kendim kapak yapmıştım suyu bıraz daha sıcak tutabilmek için (kuru alanın üstü açık ama akvaryumun yanında kalıyor dış tarafında)onunla kuru alan arasında çok ince 1-2 milim boşluk var oraya gidip sanki o aralığı açmaya çalışıyor gibiler(camların kenarı yuvarlatılmıştı oyuzden kesmiyor çok şükür) ama anlıyamıyorum neden yaptıklarını? eğer yardımcı olursanız çok sevinicem..