Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alanda Kalma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tost

Altın 4 Üye
Katılım
12 Ara 2013
Mesajlar
254
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle geçmiş yıllarda actigim konu hakkında bilgi vermek isterim;

Her sene olması gereken yumurtlama 2016dan beri hiç tekrarlamadı. Bu yıl ilk bahar başlangıcında kuru alanda fazla vakit geçirmeye başladı ben de herhalde tekrar yumurtlayacak dedim. Ancak bu zamana kadar yaklaşık 3 4 ay boyunca ne yumurta var ne de başka bir şey. Bu kadar uzun suredir kuru alanda kalmasi normal degil ama herhangi bir hastalik belirtisi de yok.

Hayvanda yumurta olup olmadığını anlamak için sol arka ayak bölümüne bastirdigimda elime sertlik geliyor. Çünkü yumurta kanalı buradan geçiyor. Anladigim kadarıyla yumurta var fakat atamıyor. Korktuğum şey yumurtaların hayvanın içinde kırılıp enfeksiyona sebep olması.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sağlıklı bir dişi senede 1 ila 3 arası yumurta atar. Yumurtlamaya yakın yumurtlayacağı alan aramak için kaçma girişimlerinde bulunur. Onun harici suda tabanda ve kuru alanda olduğu yerde durma hali görülür. Zaman zaman iştahsızlıkta görülebilir. Bu kabızlık döneminde de görülür.

Hayvan evvelden yumurtladığına göre kanalda sıkıntı yoktur. Yalnız düşme gibi bir darbeye maruz kalmışsa yada olduğundan fazla yumurta üretmiş ise bu kırılma ihtimalini artırır. Bu baskı yaparsa hayvan dışkılamada da zorlanabilir. Dışkılayamaması baskı sebebiyle iştahsızlık yapar.

Netleştirmek için röntgeninin çekilmesi gerekiyor.

Yetişkinler dış ortam sıcak olduğunda kuru alanda kalma vakitleri uzar. Rahatsız edilmedikleri sürece uyumayı severler.
 
Hayvan herhangi bir yerden düşmedi. Ilk defa yumurtlama davranışı böyle değildi. Kaçmaya çalışıyordu vs. Ondan sonra da kuru alanda elinle dokunsam bile kaçmıyordu.

Ayırca izmirde kaplumbağa konusunda uzman veteriner hekimi olduğunu sanmıyorum. Röntgen çektirsem bile olası bir kanal tıkanmasında cerrahi bir müdehale imkansıza yakın. Sürüngenler veterinerlerin ilgi alanına bile girmiyor.

Herhangi bir kabızlık vs de yok. Yazlıkta olduğum için güneşe de çıkarıyorum arada. Bir süre daha izleyeceğim.
 
İzmir Bornova'da Öz Vet Veteriner Kliniği
Bornova Özkanlar Migros'un yanı vet. Aslı Varol
Mustafa Kemal Cad. 194 Sok.No:48 Bornova/İzmir
Teli almamış röntgen cihazı var mı bilmiyorum.

Burada bir arkadaş denizliden yoğun kulak iltihabı sebebiyle kaplumbağasına cerrahi müdahale ettirmişti.

Bir sıkıntı yok ise kendi haline bırak. Sıcaklıktan duruyor olabilir. Su 30 derecenin üstüne çıktığında da bunalıp kendilerini su dışına atıyorlar.

Yumurtlama süresi her sene değişkenlik gösterir. Bir sene 3 kez yumurtlar, öbür sene daha az ya da hiç yumurtlamayabilir de. Anladığım kadarıyla hayvanda yumurtlamaya dair bir belirti yok.

Yazlıktayım demişsin akvaryumu ufaksa bu da kendini kuru alana atma sebebidir. Afakan basarsa su dışına atıyorlar kendilerini.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst