Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanda vakit geçirme

Kapluştron

SKF Delisi
Kuru alanda vakit geçirme süresi tahmini ve genel olarak ne kadardır? Ne zamandan sonrası bir sorun olduğuna işarettir?

Cvp: Kuru alanda vakit geçirme

hasta veya hastalık başlangıcında olduğunda kuru alanda fazla vakit geçirir. su soğuksa kuru alanda durur. normalde bir arıza yoksa yani sağlıklı ise günlük ara ara toplamda 4 saat veya altında dururlar.

Sorun yok sağlıklılar ama anormal bir durum olursa anlayabilmek için sordum. 4 saatten sonrası kesin sorun olduğuna mı işarettir.

Kaplumbagaya göre degisir benimkileer 2 saat felan duruyolar toplam :D

Bir de yan yüzme sürekli olmasa da bir hastalık belirtisi midir yani 1 dakika bile sürmedi ama yan yüzdü bu bir belirti midir?

bir defaya mahsus yapmışsa manevra için yapmıştır. veya deri değişimine bağlı huylanma sebebiyle de olabilir. takip et gene olacak mı ?

Cem' in bahsettiği normal durumlardaki süre maksimum ideal olan. Ancak gece kuru alanda uyumayı tercih edenlerde olabiliyor. Böylece süre artar.

Yan yüzmeyi iki gün gözlemleyin. Bir sorun yoksa normaldir. Akciğer enfeksiyonu dışında birden fazla boy farkı olan kaplumbağalarda darbeye bağlı yan yüzmede olabiliyor. Ek bilgi olarak bulunsun.

Teşekkür ederim bende bilgilenmek için soruyorum bir durum olursa fark edebilmek için. Bugün kapluşları izlerken bir durumla karşılaştım konudan uzaklaşıyorum ama sorun olurmu bilemedim yanlış birşey yapıyorsam kusura bakmayın. Kapluşumun biri kuru alanda duran diğerini bacağından yakalayıp suya çekti başka durumlarda kavga etmiyorlar neden olabilir.

Kuru alanı sahiplenmiş ve diğerini istemiyor olabilr. Müdahale eden kaplumbağa kuru alanda rahat güneşlenebiliyor mu? Kuru alan büyüklüğü nasıl? Gerçi çok rahat bir yer olsa da bunu yapabilir. Genelde anlaşmazlıklar su dışında fazla olmaz.

Evet müdahale eden yukarı kadar çıkıyor fakat diğeri hemen suyun kenarında duruyor kuru alana çıktığında ikisi için yetecek yeterli alan var hatta bir tane daha bile çıkabilir rahatlıkla. Kapluşlar kendi aralarında oyun oynarlar mı sonuçta bu bir bebek öyle bir ihtimal olabilir mi?

Tam tersi birbirlerinden görüp öğrenmeleri mümkün. Ancak burada kuru alandan aşağı indirme hadisesi mevcut. Oyun oynamaları mümkün değil. Gözlemlemeye devam etmeli. Hatta su içinde de gözlemlenmeli. Hakimiyet ve alan sahiplenme durumu olası.

Bu durumda ne gibi sorunlar oluşur. Müdahale edeni yani johnny i lilly den sonra aldım lilly ondan önce kuru alana çıkmıyordu o geldikten yakaşık 1 hafta sonra lilly de kuru alana çıkmaya başladı ama hemen kıyıda kalıyor.

Aslında sonradan gelen kuru alan kullanımını öğretmiş oldu ama yaptığıda tek seferliktir umarım. Eğer kuru alanı sahiplenme eğilimindeyse tekrar yapacaktır ve aynı yerde durmaları uygun olmayacaktır. Yada bu hareketten ötürü diğeri hiç çıkamazsa gene onun için iyi değil tabiki. Biraz daha gözlemlemeli.

Gözlemlerim bir tane daha kuru alan yapsam durumun tekrarında sorun çözülebilirmi sizce

Bunu bilemeyiz. Belki her kuru alanda rahatsız eder, belki ayrı ayrı kuru alanları kullanırlar. Ama iki ayrı kuru alan koymak fazlaca yer kaplama durumu oluşturacak.

bir defaya mahsus kaçma durumu olmazsa baskın olan çıktığında diğerini onun üstüne tutunacak şekilde koy. bu şekildeki iletişim belki iyi olur.

Lilly ile johnny bugün kuru alanı paylaşmayı öğrendiler sonunda bu süre zarfında çok komik olaylar meydana geldi ama sonunda artık ikiside beraberce kuru alanda vakit geçirebiliyorlar. Fotoğrafını çekip paylaşmayı çok isterdim ama malesef beni görünce küçük olan hemen suya kaçıyor. : )

Sevindirici bir haber :) Umarım böyle devam ederler.

Evet bende öyle ümit ediyorum johnny çok uğraştı illy i kuru alandan uaklaştırmak için ama lilly inatçı çıktı hiç vazgeçmedi hatta birkaç kere johnny lilly i kafasıyla iterek aşağı atmaya çalışırken kendisi suya düştü bu hayvanlar gerçekten çok komik ve tatlılar resmen insanı mutlu etmek için yaratılmışlar. : )

Geri