Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alandaki çakılı yuttu

jarti

Gümüş 5 Üye
kaplumbağam kuru alandaki çakılı sökmüş son anda farkettim ağzından almaya çalşana kadar ben o suya daldı ve çakılı yuttu. naapıcazz? bişey olur mu çkarır mı?

Cok mu buyuktu?
Buyuk ihtimal diskisiyla atar.
Hayri de buyuk yutmustu.
Diskisiyla atmisti.

Cvp: kuru alandaki çakılı yuttu

Boğazında kalmamış belliki. Böyle olsa hareketleri ile belli ederdi. Risk var tabiki ama çıkaracağını umuyorum.

Geçmiş olsun.

Sindirim sisteminde rahat hareket için biraz salatalık ve marulla beslemeli. Yemlede bir damla devit 3 verilebilir.

Geşmiş olsun ınşallah bişy olmaz.

Bencede çıkartacagı zaman zorlanmaması icin ve yırtılma veya kesme yapmaması için yumusatacagı sekilde beslemen gerek bi kac gün. hatta eger bi zararı olmazsa günde 1-2 kere vazalin veya baska krem sür anüs kısmına yumusatsın. sürüdkten sonra kuru alanda beklet biraz. bu düşüncem kendime aittir moderator abilerimiz ne düşünür bilemiyorum.

suya salınım yapar. vazelin petrol ürünü zaten. en iyisi devit damlanın ağızdan verilmesi bu da maksimum haftada 3 gün daha fazla değil. kabızlık durumu oluşursa hayvanda zorlanma görülür. ön ayakları yanlara gerdirir, arka ayakları balerin duruşundaki gibi geriye atar. kuyruk kısmını kuma sürtmeye başlar. bir hafta sonra yem yeme ve dışkılamada sorun yoksa taşı atmış demektir.

Geri