Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alanı ısıtma :)

StarLineR*

Bronz 3 Üye
arkadaşlar kendime bir kuru alan yaptım.Güzel oldu suya dayanıklı silikon aldım onunla yapıstırdım.Sorum şu : Arkadaşlar birkaç yazıyı okudum kuru alanı ısıtmak gerekiyormuş bende de gece lambası tarzında birşey var bununla olacağını sanmıyorum ve uvb lamba almaya imkan yok :59:
Kuru alanım : mailto:/14/3/gk6pb.jpg
Gece lambasına benzeyen şey :p
6599DSC04591.JPG

Bir de kapluşları çekeyim dedim ^^
9851DSC04593.JPG

Şimdiden Tşk.

Cvp: Kuru alanı ısıtma :)

soft ampul alın ısıtın , neodym lambalar var 15 tl gibi bir fiyatı var sanırım onu alabilirsiniz uvb lamba için imkan yoksa devit3 alın uygun dozajda kullanın

Kuru alan ısıtma lambası, kuru alan sıcaklığı su sıcaklığından 3-4 derece yukarıda olacak şekilde kuru alanı ısıtmalı. Gece lambaları malesef ısı vermiyor, onun yerine bir masa lambasına bildiğimiz beyaza boyalı 40 watt ampullerden takarak kullanabilirsiniz, tabii kuru alan ısısını ölçerek ampulün kuru alana uzaklığını ayarlamalısınız. Bu arada kuru alanı yaptığınız silikon akvaryum silikonu olmalı muhakkak.

arkadaşların dediği kadarıyla uvb lamba ısıtmıyor. sadece d vitamini sentezinde kullanılıyor. deveboynu veya cama kıstırgaçlı lambalardan alarak ve softone bir ampul takarak idare edebilirsiniz. bu arada kuru alana çıkıp ayağa dikildiğini varsayarak akvaryumdan kaçmayacak şekilde suyu biraz daha yükseltirseniz iyi olur. su 10 cm kadar gözüküyor. tabana kum koyun. bitki, kokan plastiklerdense onuda çıkarıp atın. hayvanlar o suyu içiyor. su içinde filtre ve ısıtıcı var mı. ısıtıcıya dikkat edin hava teması camını çatlatarak suya elektrik akımı verir.

cem' Alıntı:
arkadaşların dediği kadarıyla uvb lamba ısıtmıyor. sadece d vitamini sentezinde kullanılıyor. deveboynu veya cama kıstırgaçlı lambalardan alarak ve softone bir ampul takarak idare edebilirsiniz. bu arada kuru alana çıkıp ayağa dikildiğini varsayarak akvaryumdan kaçmayacak şekilde suyu biraz daha yükseltirseniz iyi olur. su 10 cm kadar gözüküyor. tabana kum koyun. bitki, kokan plastiklerdense onuda çıkarıp atın. hayvanlar o suyu içiyor. su içinde filtre ve ısıtıcı var mı. ısıtıcıya dikkat edin hava teması camını çatlatarak suya elektrik akımı verir.

su seviyesini ısıtıcıyı dik şekilde koymaya çalıştım fakat ısıtıcı tam akvaryumu kapluyor dik olarak filtrem çalışıyor daha fazla yükseklik yapmak istemedim.Eskiden fanusta kalıyorlardı bu foruma girene kadar tabi :) fanusdan atlamısdı bir kere ama buldum şansımdan 10cm çok mu yetersiz acaba ?

samet52' Alıntı:
soft ampul alın ısıtın , neodym lambalar var 15 tl gibi bir fiyatı var sanırım onu alabilirsiniz uvb lamba için imkan yoksa devit3 alın uygun dozajda kullanın

uvb lamba kuru alana koyulur mu peki biraz para biriktirsem alabilirim

En azından 30 cm kadar bir su yüksekliği gerekir. Sanırım kaplumbağanızın biri yavru değil. Isıtıcı olmazsa olmazlardan. Su 26-28 derece arasında olmalı. Kuru alan ısısıda 31-32 derece olmalı. Soft 40-60 w bir ampulü 20-25 cm uzaktan kuru alana tutarak bunu sağlarsınız. Tabi hem kuru alan hem su ısısı derece ile kontrol edilmeli. UVB lamba ısı vermez. Cem bahsetmiş, d vitamini sentezi için önemli bir ekipmandır. Buda kuru alanda kullanılır.
Yani bu iki lambadan ısı veren vücüt ısılarını düzenlemeleri için gerekir. Buda iştah, hareketlilik, sindirim ve üreme gibi unsurlarda normal düzenini sağlar. UVB lambada d vitamini sentezi için kullanılır. Buda sağlıklı, sert bir kabuk ve kemik gelişimi için gerekir.

Akvaryum boyutu ve iyi bir yüzme alanı sağlıklı kas ve genel gelişim için gerekir.

ısıtıcı yatay konumda duruyor ama akvaryumumun yüksekliği malesef küçük :( 25cm ve en fazla 15 cm su koyabilirim.şimdiden akvaryumdan atlama olimpiyatları başladı :haha:

Kuru alan için başka bir formül bulup su seviyesini yükseltmek en iyisi. Yani kuru alanı yukarı kadar çıkartıp akvaryumun o bölümünü ek camlarla yükseltebilirsiniz. Böylece firar edemez. Yüzme alanı ve su hacmini artırmış olursunuz. Tavsiyem bu.

emre gerekli açıklamayı yapmış bana birşey kalmadı. su ısıtıcısı yatay ve dibe yakın olsun. bir tane cam üstü derece alın. çünkü ısıtıcınız watt olarak yüksekse üstündeki ısı ile suya vereceği ısı bir olmaz. filtreniz iç filtre ise kutusunda gösterir. tam su içinde olmalı yanda yatırabilirsiniz. motorunun su içinde olmasının sebebi aynı zamanda soğumasına yardımcı olmasıdır.

Geri