Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alanı Isıtma

ScampSoul

Gümüş 5 Üye
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
124
Diğer konumdada belirtiğim gibi akvaryuma geçiyorum.Kuru alanım olacak ve bunu da ısıtmam gerekecek.Ben simdilik Masa Lambasını kullanacağım (60W) Ama ne zamanlar ışığı acmam gerek veya hep durmalı mı_?
Bir de kuru alan yapacağım ama hiç bir fikrim yok :S Resimlerde gözükmüyor:S yardımcı olursanız sevinirim


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
Kuru alanın sıcaklığı sudan sıcak olması için lambanın her zaman açık kalması gerektiğini düşünüyorum:)

https://www.sukaplumbagasi.com/forum/showthread.php?tid=409&page=4

bu kolay gibi gözüküyor son sayfada resimler var:)
 
Isitici lamba niye herzaman açik oluyorki..?? Dogada günes herzaman tepede olmazki. Siz gerçek hayata göre yapacaksiniz mesela sabah 6da günes doguyorsa açip aksam 8de batiyorsa kapatmaniz gerekir.
 
Kuru alan soğuk olmasın diye olabilirmi=)
Ben kaplumbaga bakarken öğlenleri güneşe çıkartırdm kış aylarında da ışık açık kalırdı=)
 
XxjusticexX' Alıntı:
Kuru alan soğuk olmasın diye olabilirmi=)
Ben kaplumbaga bakarken öğlenleri güneşe çıkartırdm kış aylarında da ışık açık kalırdı=)

Tamamda aksam kuru alani isitmaya ne gerek var o zaman uyumasi veya suda ne yapiyorsa ondan yapmasi gerekir. Ben isitici spotu günde 12 saat açik tutuyorum aksam 9da kapatiyorum sabaha kadarda açmiyorum.
 
XxjusticexX' Alıntı:
Ben açık tutuyordum:)
Bence gerek yok çünkü uyumasi gerekir ve dogayi taklit etmek açisindan kapatmak daha iyi olur. Gündüz güneslendi güneslendi aksam isik kapaninca sansini kaybediyor benim beyfendi.
 
Bence de gece kapatmak gerekiyor. Bir defa gündüz gece açık unuttum hayvancağızlar sersem gibi olmuştu.
 
Her gün aynı saatlerde açıp aynı saatlerde kapatın ve 10-14 saat gündüz süresi gibi açık kalmasına dikkat edin. Geceleri ışığı kapatmak daha iyi doğayı da taklit edebilmek adına. Akvaryumun üstü belli bir miktar kapalı olursa kuru alan da soğuk olmaz gece, akvaryumdaki ısınan suyun ve akvaryumun kapalı olmasının da etkisiyle ılık kalır kuru alan.
 
40w lık masa lambası yeterli mi? yakın olacagı için 60 cok gelir diye düşünüyorum. birde bunlar sarı lamba olmalı değilmi?
 
Normal ampül olmalı. Gece lambası vb olmaz yeterince ısı yaymadıkları için etrafa. Uygun olup olmadığına biz değil siz karar verebilirsiniz. Kuru alana bir termometre yerleştirerek sıcaklığı ölçün 31-32 derece ise uygun demektir. Ya da kuru alanın altına elinizi koyun güneşten geliyormuş gibi hafif bir sıcaklık hissediyorsanız mesafe ve ampülün wattı uygun demektir. Bir de lambanın, kaplumbağanızın değemeyeceği kadar uzakta olmasına dikkat edin mutlaka.
 
Geri
Üst