Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kuru alanım başarılı mı?

asli

Yeni Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
19
Merhaba ;

geçen günki deneyimimden sonra pencere öününden kapluşlarımı aldım daha iyi bir yere koydum lamba taktım üstlerine biraz araştırdım uv ışığı biraz tuzlu neyse benim ninja kapluşlarım mutlu ama forum da okurken bişey aklıma geldi bende akvaryumumun ortasına bir adet kaya yerşeltirdim ışığımda onun üstünde kuru alanda onun üstü ama hepsi üstüne çıkmıyor iki tanesi çıkıyor diğer ikisi ısıtıcının üstünnde acaba bende sizlerin ki gibi platformlu bir kuru alan mı yapsam eğer böyle giderse kapluşlarımdan titrek ve ve obur x im kabukalrı sertleşmeyecek elimle alıp kuru alana mı koymalıyım ? çok soru sordum yine şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim
 
RE: kuru alanım başarıl*ı mı

Elinizle koymanızın faydası olmaz kuru alan uygun sıcaklıktaysa ve yeterince genişse, çıkılması kolay bir yapıdaysa kendileri çıkacaktır zaten. Taş yerine asma kat şeklinde kuru alan kullanmanız hem akvaryumunuzu daraltmaz hem de daha geniş bir kuru alanınız olmasını sağlar. Kuru alan sıcaklığını bir termometre ile mutlaka kontrol edin, 32-33 derecelerde değilse kaplumbağalarınız kuru alana çıkmaz. Forumdaki kuru alan örnekleri size fikir vermesi açısından faydalı olcaktır. Yine sormak istediğiniz bir şey olursa her zaman yardımcı olmaya çalışırız.
 
RE: kuru alanım başarıl*ı mı

teşekkür ederim cevabınız için az sonra akvaryumu ve kapluşlarımın resmini çekicem cevabınızdan sonra kayayı ters çevirdim daha düz oldu şimdi biraz daha iyi çıkıp inebiliyorlar :) biraz gözlemleyeceğim olmadı cd kapağından yapıcam. tek eksiğim termometre zaten birde besin takviyelerimden de yok alacağım . bir sorum daha var :dış filitre çok gerekli mi ?

teşekür ederim
 
RE: kuru alanım başarıl*ı mı

Rica ederim ne demek.

Dış filtre, akvaryumunuz büyükse (en az 80-100 litre) mutlaka şart. Ama o kadar büyük bir akvaryumunuz yoksa kuvvetli bir iç filtre yeterli gelcektir. Akvaryumunuzdaki su miktarının en az 5-6 katı kapasiteli bir iç filtre kullanmanız daha iyi olcaktır.

Kuru alan için kullandığınız kaya da biraz eğimli olursa çıkmalarını kolaylaştırması açısından iyi olur. Tabi imkanınız varsa asma kat şeklindekiler daha kullanışlı olcaktır taştan. Fotoğrafları eklediğinizde daha net yorum yapabiliriz kuru alanınız hakkında. Kuru alan sıcaklığını lambanızın kuru alana uzaklığını ayarladıktan sonra bir kere ölçmeniz yeterli gelecektir zaten. Kolay gelsin kalan eksiklerinizi de tamamlarsınız umarım kısa sürede.
 
RE: kuru alanım başarıl*ı mı

Tam mesaj atıyım diyorum sen konuyu anlatmış oluyorsun:D
Tebrik ediyorum :D
 
Geri
Üst