Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru Alanım nasıl olmuş? Thunder içi uygun olur mu?

ThunderVolt

Bronz 4 Üye
Katılım
13 Ağu 2010
Mesajlar
54
Bu gün yeni bir kuru alan yaptım.Elimden gelen iyisi bu sanıırım.Ama hayvan daha çıkmadı üzerine Sizce nasıl olmuş?

Biraz daha su eklemeli miyim? Yani o dış kısım daha mı su içi olmalı?

Teşekkürler :)
mailto:/33on0pk.jpg

mailto:/2ajxe1w.jpg
 
Çıkabileceğini düşünüyorum. Siz ısıtma lambasını açın kuru alan ısınsın bir kaç güne alışıp çıkar:)Mandal yerine halı kaymazı zemine yapıştırırsanız daha güzel olur..Birde kuru alandan kaçma gibi bir olasılık var mı? eğer öyle bir olasılık varsa kuru alanın ve su seviyesinin biraz daha aşşağıda olması gerektiğini düşünüyorum
 
Daha henüz çikmaz çünkü orasi yeni bir yer tanimadigi bir yer. Bu yüden daha güvenemiyorum. Zaman geçtikce çikar.
 
Rampan çok düz olmuş hiç eğim vermemişsin nasıl çıkıcakki kapluş oraya çıkar ama çok zorlanır deliklere takar tırnaklarını bence o düz yere eğim ver ve suyun içine girsin senin kapluşta küçük zaten tırnakları takılır o delikli yere bence onun üstüne banyoda kullanılan kaydırmazdan kullan derim.
 
bnce güzel olmuş ben hala plastikte besliom henüz dün aldım bayramda inşallah yapacam :)
 
bence rampa için cd kabının saydam tarafını cıkarıp ona halıkaydırmazını yapırırzsa kapluşun hem daha rahat çıkar hemdaha ucuz ve güzel görünür, ben öyle yaptım
 
Kendi boyundan yüksek yerlere uzanıp akvaryumdan kaçan kapluşlar eminim bu kuru alanada çıkabilir :) Onlar için en az eğim yoksa bile kuru alan suya sıfır olsun,tutuncak tırmanabilcekleri bir zemin olsun yeter..Ama eğimli yaparsanız tabii ki daha rahat çıkarlar :)
 
hoş bir kuru alan olmuş fakat ben kaplumbağa olsam, orayı kaçış için kullanmaya çalışırdım. :) tırmanabilmesi için müsait çünkü.eğer böyle bir girişimde bulunmuyorsa kaplumbağa, sorun yok :)
 
Geri
Üst