Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Küstülermi :( ? ( Resimler eklendi )

akvaryumlove

Bronz 3 Üye
Katılım
29 Nis 2009
Mesajlar
65
Cumartesi gecesi akvaryumun düzenini değiştirdim.Bu esnada 3 saat kadar yeşil balık yakalama kepçesinin içinde beklediler gazete üstünde.O gün benden korkmayın,ben sizin sahibinizim diye tek tek elime alıp biraz bağardımda alışşınlar diye:)Çünkü daha öncede beni görünce kaçıyorlardı.Sinirleniyodum bende artık alalı 1.5 hafta filan oldu.O günden beri beni gördükleri an köşe bucak kaçıyorlar:(Kuru alanlarına bile çıkmıyorlar:(Ne yapmam lazım?

Bu arada ben yem vermiyorum-otomatik yem makinaları var,o yüzden bir türlü alışamıyorlar bana...

mailto:/img253/9893/snv32802.jpg

mailto:/img10/3654/snv32804.jpg

mailto:/img10/7775/snv32807.jpg


mailto:/img253/5369/snv32808.jpg

mailto:/img124/776/snv32809.jpg

mailto:/img17/5407/snv32810.jpg
 
RE: Küstülermi :( ?

Bi de acaba hem cumartesi gecesi hem de bu gece kuru alanlarının yerini değiştirdim.Yani şeklini daha doğrusu.Birde 60 yerine 40 watt ampül taktım.Acaba ondan mı çıkmıyorlar kuru alanlarına?Heh birtanesi çekine çekine çıktı ama beni görünce hemen yine akvaryuma takla atarak atladı:)

mailto:/img5/6684/snv32811.jpg


mailto:/img411/7290/snv32812.jpg


mailto:/img253/7313/snv32785.jpg
mailto:/img10/1014/snv32788.jpg

mailto:/img5/3819/snv32792.jpg


mailto:/img253/7536/snv32794.jpg

mailto:/img124/6708/snv32795.jpg

mailto:/img17/2163/snv32798.jpg

mailto:/img5/7241/snv32801.jpg
 
RE: Küstülermi :( ?

Bence çok korkmuşlar,zaman verin ve onların size güvenmelerini sağlayın bence
 
RE: Küstülermi :( ?

Otomatik yerine siz verseniz yemi, ve kaplumbagalarinizla konusup daha cok vakit gecirseniz daha cabuk alisirlar.
 
RE: Küstülermi :( ?

Pek bağırma taraftarı değilim bu hayvanlara. Köpek gibi zeki ve duyguları anlama yetenekleri üstün olmasa da, bazı şeyleri kavrayabildiklerini düşünüyorum. Yumuşak ses tonu deneyin, işe yarıyor. Boyunlarının sevilmesinden de hoşlanıyorlar hatta, önce yem sanıp elime odaklanıyorlar, olmadığını görünce kafalarını okşuyorum keyiflerine göre uzatıyorlar belli bir süre. Bazen sevdikçe daha da dışarı çıkarıyor ve bu süre uzuyor, bazen de kısa süre izin verip sonra suya atlıyorlar.

Küstüklerini pek sanmıyorum, ama yüksek sesten ürkmüş olabilirler. Yine de kuru alana çıkmama sebepleri yeni düzene alışamamalarından veya yeteri kadar sıcak olmadığındandır.
 
RE: Küstülermi :( ?

Kulakları pek iyi duymamaktadır ama koku alma duyuları çok gelişmiştir.
 
RE: Küstülermi :( ?

Ben kaplumbagami alali 10 ay oldu ama henüz elimden yem yememstr:/ ama bana alistigıni düsünüyorum eskiden beni gördümü korkar kafasini kabuguna cekerdi...Şimdi öyle degil elime fln aldımi rahat rahat korkmadan haraket ediyor beni görünce korkmuyor:) Eminm kaplumbaganz zamanla size aliscaktr:) Ama bagirmayın yaa:D Sizi anlayamadıkları gibi daha cok korkmalarına sebep olcaksnz:/
 
RE: Küstülermi :( ?

MissSevda' Alıntı:
Otomatik yerine siz verseniz yemi, ve kaplumbagalarinizla konusup daha cok vakit gecirseniz daha cabuk alisirlar.

Bazen ev de olamıyorum.Benim dışımda aile bireyleride veremez yem.O yüzden makine var.
 
RE: Küstülermi :( ?

Çıkıp çıkıp iniyorlar:)Yeni alanı tanıyorlar.Daha iyi gibi durum şu anda:)Baktım zaten 1-2 gün tam durmuyorlar tekrar 60 wattı takarım..
 
RE: Küstülermi :( ?

Tarçın~' Alıntı:
Kulakları pek iyi duymamaktadır ama koku alma duyuları çok gelişmiştir.

Kulaklarının iyi duymadıklarının söylenmesi beni çok şaşırtıyor. Sonuçta bizdeki gibi sesleri toplayacak bir dış kulak yok, doğrudur. Ancak benim çakalları ıslık çalmaya şartlandırdım yem konusunda. Belirli bir şekilde ıslık çaldığım anda uyuyorsa önce kafayı çıkartıyor, ıslığı aynı şekilde devam ettirirsem gözleri ovuşturuyor ve bana bakıp suya atlıyor. Sonrası malum, deli gibi tırmanma çalışmaları :)
 
RE: Küstülermi :( ?

Test ettim onayladım:)Ben odada yokken kuru alana çıkmış 3'ü birden:)
 
RE: Küstülermi :( ?

Sadece ses dalgalarini tanirlar bizim gibi selam dediginde selam diye duymazlar. Valla benim kaplumbaga aldigim ilk gunden elimden yemeye basladi ordan oraya yuzuyordu, cikip ben yanindayken gunesleniyordu. Hic biran bile olsun yabancilik cekmedi. Hep ne yapiyorsun, peki simdi, ya simdi diye beni izliyordu. Kaplumbagamla cok konusurdum ama vucut dilide cok onemli. Mesela o gun cok uslu durduysa yesil gozlu kizim diyip kafasini oksayip jblin o vitaminsiz proteinsiz ve kalsiyumsuz yemini seker olarak verirdim. Veya cok hizli yediginde yemini cekince sakinlesmesini anliyordu. Opme nedir onu bile biliyor. Yani kaplumbagaya bagirip neden bunu yapmiyorsun diyerek birsey yaptiramazsin bu emek ve zaman isteyen birsey. Benimkinin kusmesi var ama birgun sevmeyince hemen her geldigimde poposunu donuyor bana :D valla cok sinirli oluyor o zaman.
 
RE: Küstülermi :( ?

Alışmaları bir kaç gün alacaktır endişe etmeyin kuru alanı en iyisi bir termometre ile kontrol edin uygun değerdeyse sıcaklık (32-33) sorun yok demektir. Siz yokken çıkmaları da size ve yeni ortamlarına alışma aşamasında olduklarının işareti.
 
RE: Küstülermi :( ?

Merak etmeyin zamanla alışacak ve akvaryumda oradan oraya sizi izleyecek siz dibine geldiğinizde bile kuru alanda durup bakacak hatta oradan inip de cama yapışıp size ulaşmaya camdan dışarı çıkmaya çabalayacak...
 
Alışınca da çok şımarıyolar:) diyolar ki hep beni sev veya yem at... Bir de kaplumbağaların da karakterleri biz insanlar gibi farklı farklı... Mesela benimkilerden bir tanesi parmağımı bile yem zannedip saldırıyo, biraz saldırgan bir yapısı var. Bir tanesi sürekli kafasını bana uzatıyo sevmem için. Üçüncüsü ise biraz soğuk davranıyor. Öyle ele alınmayı, sevilmeyi pek sevmiyor. Parmağımı dokunduğumda başka tarafa gidiyor. Yani hepsinden aynı tepkiyi bekleme.
 
Geri
Üst