Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuyruğu çıkarmı

batus798

Bronz 1 Üye
Merhaba ismim Batuhan
Bugun 1 adet kirmizi yanakli su kaplumbagasi aldim ve akvaryuma koydum (maalesef kardesim 2 minik su kaplumbagasini palmiyeli kapta bakiyor) neyse akvaryum 13.1lt daha buyuk alicam 6 ciklet ve 1 vatoz var akvaryumda suanda gecici olarak ic filtreye egim verdim suanda suyun disinda filtrenin ustunde uyuyor erkek (kabugunun altindan anladim içeri dogru cukur var) ben secip aldim fakat kuyrugu kopukmus ben elimle aldigim icin digerlerinin yanindan farketmedin kabuguna cekildigin onuda cekti zannettim fakat kuyrugu kopukmus tekrar cikarmi bide karides aldim kurutulmus arada balik da karideslerin icinde dedigim gibi kuyrugu cikar mi cikarsa ne yardimci olur simdidn tesekkur ederim

kuyruğu kopmuş derken tamamen mi ? çıkacağını sanmıyorum

Cvp: Kuyruğu çıkarmı

o akvaryumun sıcaklığı 28 derece olması gerek umarım biliyosundur.ayrıca kardeşin o senin böyle bişey yapmasına göz mü yumuyosun izin verme.kuyruğu da tamamen kopmuşsa çıkmaz.kopmamışsa tamamı orası kapanıp biraz büyüme ihtimali var.ama orası yara gibiyse dikkat et suyu temiz tut da mikrop kapmasın.o yaraya batticon al pamukla yada kulak kürdanıyla sür ama yarım saat kuru kalması gerek.

Tamamen degil biraz var ama uzuldum simdi bide kabugunun karemsi sekillerinden birinin ucu boyle gri ve kahverengi arasi renk birde kuyrugundan kalan kismin ucundan beyaz bir tabaka var yarin resim koyabilirim bilgisayari acmam gerek onun icin herneyse kabugunun altinda ise pembemsi bir renk var ben alirken hareketliydi ama simdi ilk alirken ki haline gore daha hareketsiz birde ben kurutulmus karides attim 3-4 kere akvaryuma fakat o mu yedi cikletler bilemem ve gecici kuru alan olan ic filtrenin ustunde duruyor hareketsiz ben yaklasinca suya daliyor su anda yuzuyo fakat birazdan cikabilir bilmiyorum neden olabilir acaba cok soru sordum kusura bakmayin :)

Şeref abi akvaryumun isticisi 28 e ayarli onceden 30 idi kaplumbaga alacagim icin 28 e dusurdum ve kuyrugu gozukuyo harejet ettirebilecegi kadar var ama bayagi kisa kabugun ustunden bakinca gozukmuyo tam sinirda ve kardesim 9 yasinda anlattim demedigim kalmadi istemiyorum diye tutturdu benim kaplumbagamin kuyrugu hic kopmamis gibi olmaz heralde kabuk boyu 4 cm Keske kopmasaymis

ne demek tabikide sorucaksın yeterki öğren ve iyi bak özen göster.şuan resmi görmeden tam bişey diyemem ama grimsi mantara işaret olabilir akvaryumu iyi dezenfekte et.yem olarakta karides yetersiz sera veya tetra reptomin yoksa sanyu almanı öneririm.pembeliğe çok takma tabi eğer yemek yemesi ve yüzmesi normalse.yinede kontrol et bakalım o yiyomu ama ben o kaplumbağanı tek beslemeni öneririm balıklarla değil.

Şeref abi şöyle diyim gözleri canlı suyun icindede hareketli yuzuyo ama gecici kuru alanda duruyo genelde bu aksam 6 civarindan beri ondan once soguk sida kalmasi gerekti cam kavanozda birde kardesimin kalplumbagalari karidesleri goturuyo ama benim yuzune bakmiyo kardesiminkileri alirken bize pet shoptan sera raffy p verdiler birde kuru alan alirken 1 adette disi mi alsam yanina ?

mailto:/photo/my-images/690/img3092s.jpg/

mailto:/photo/my-images/14/img3094br.jpg/

buyur abi resimler

bende çıkmıyo resimler Şeref abi birkere daha yükliyip koyiyim resimleri dedim

pembelik akciğer enfeksiyonu belirtisi olabilir diğer belirtiler var mı
hırıltıli nefes alma,burnundan baloncuk çıkarma,yan yüzme,iştahsızlık,kuru alanda fazla zaman geçirme

kuru alanda fazla zaman geçiriyo ne yapabilirim

birde iştahsızlık var kardeşimin kaplumbağaları karidesleri bitirirken benimki yüzüne bile bakmadı

güncel

resimler tam olarak net değil net bişey söylenemez.ama şuna dikkat et kuru alandayken gözlemle bakiyim ağzını açıyomu esniyomuş gibi her kaplumbağa hırıltı çıkarmaz enfeksiyonda ama ağzını açar yeterli nefes alamadığından.bi 10 dakika sürekli izle.ama şu ihtimalde var bazı kaplumbağalar kuru alanı daha çok sever mesela benimkisi öyle.senin kuru alanın nasıl bilmiyorum da ısıtıcı lamban varmı ? kuyruğuna gelince burdan göremiyorum yara varmı yok mu sen bak arkasına orda yara gibi bi durum oluşmuş mu eğer oluşmuşsa pomat sürmek gerekir yaraya çünkü.ksrdeşin konusuna gelince de mutlaka dinletmelisin gerekirse annene ve babana durumu bildir eziyet oluyo bu şekilde diye.ayrıca kuyruğu kopsa bile seninkisinin eğer yara durumu yoksa kafana takma olsun daha bi üstüne düşerdim benimkisi öyle olsa şahsen.dişi almaya gelince önce kuyruk kısmında yara olmadığından ve enfeksiyon olmadığından emin ol sonra dişi alırsın bir tane yanına.

batuhan en başta hayırlı olsun diye başlayım.
1- kuyruk çıkma ihtimali yok ama o yaranın üstü kapanabilir. yeterki dışkı boşaltma noktasına kadar kopmuş olmasın. veya cinsel organı.
2- balıklarla beraber beslediğinden dolayı ısıyı artırma olanağın yok. çünkü balıklar çeşidine göre hatırladığım kadarıyla 24-28 derece arası yaşıyorlar. 28 uygundur aşma.
3- kabuk rengindeki renk değişimi kabuk yenileme dolayısıyla aralandığında musluk suyu kullanılıyorsa kireç girerek renk değişimi olmasına sebep olur. tabi bunun mantar olma olasılığıda vardır.
4- hayvan yeni ortamına alışma sürecinde ya yukarda ya suyun dibinde durur. eğer yukarda ise herhangi bir hareket onun güvenli alan olan dibe kaçmasına sebep olur. bu süreçte iştah kaybı da bekleyebilirsin. 1 hafta bile sürebilir. sera raffy p güzeldir. yanına tetra reptomin, sera carnivor (bu raffy p'ye benzer ama şekil olarak farklıdır) ve karides alabilirsin.
5- erkek kaplumbağanın kötü tarafı yanına ikinci bir erkek alınmamasıdır. dişi alırsan bu sefer dişiyi sürekli rahatsız edecek ve akvaryumu yada kaplumbağaları ayırmak zorunda kalacaksın. çoklu beslemede en iyi olan hepsinin dişi olması tek kavgaları yemde olur. zaten kardeşinde varmış. bunlarda uzun ömürlü bir süre sonra kardeşin olgunlaştığında ortak alanda beraber bakarsınız. şu an ufak olduğu için balıklara zarar vermez ama ileride sorun olabilir. vatozla birlikte besleyen arkadaşlar var.

valla abi kapalı yara kan et vs yok bi 4-5 dk izledim ağzını açıp kapamıyo kardeşimin kilere gelince onları hayatta koydurmaz annemlerde konuştu ama nafile annem onun kaplumbağası falan dedi yani hasta değil gibi bilmiyorum ama ben alırken suyun içinde yüzüyodu ama yem verildi o sıra yeme gelmiş olabilir ağız açıp kapama durumu yok ısıtıcı var akvaryumda su için ama şuanda iç filtreyi eğerek kuru alan yaptım geçici olarak ve pembemsi renk ben alırken vardı şimdi haturladım kabuğundaki kahverengi yer korkutuyo beni

tamam şimdilik bi sorun yok gibi gözüküyo ağzını açıp kapama yoksa ve canlılık varsa hareketliyse sorun yok.ama sen bu aralar sık sık gözlemle kaplumbağanı yem yiyomu sudayken hareketli mi bi durum olursa gene yazarsın.çünkü aklıma şu takıldı şuan kuru alan kısmında ısıtma olayı olmadığından neden çıksın yorulmadığı bi yeri acımadığı sürece.benimkide kuru alanda fazla zaman geçiriyo evet ama sıcak olduğundan kuru alan yayılıyo rahatladığı için duruyo.neyse biraz zaman daha geçsin daha iyi anlarız merak etme şimdilik.

tamam şeref abi sağol da bu kabuktaki kahverengi yer ne olacak leke olabilirmi kalıcı renk olarak hani doğuştan gibi ?

burdan üst kabuğunu zaten göremiyorum ayrıntılı olarak alt kabuktakinden bahsediyosan onlar oluyo bi sorun yok.eğer üst kabukta grilik durumları varsa muhtemelen mantar olabilir.bana hediye gelen kaplumbağamda da vardı.kuru alanda yeterli derece ısınıp d vitaminiyle geçirdim.kahverengilikte bi problem olmaz merak etme.

üst kabukta abi sıkıntı olmaz diyosan tamamdır sağol abi bunca soruma cevap verdiğin için :D

cem abi teşekkür ederim yardım ettiğin için bendeki cikletler kırma prenses annesi farklı babası farklı prensen şuanda 29 derecede ayarlı 28 indiriyim o zaman kusura bakma cem abi mesajını görmedim :)

Arkadaşlar hassasiyetle değerlendirmişler.
Alt kabuk pembeliği normal gibi geldi. Diğer üst kabuk ve kuyruk durumu için bir veteriner kontrolü iyi olur. En azından net bir fikir çıkar.

şöyle söyliyim veterine pek götürme olasılığım yok maalesef yarın öğlen gün ışığıyla fotoğraf çekip yeni konu açarak ordan devam ederim bana yardım eden herkese teşekkür ederim iyi geceler :D:33:

Geri