Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuyruk ısırması

turtlle

Yeni Üye
Arkadaşlar büyük kaplumbağanın yanına koyduğum 3 yavru kaplumbağanın kuyruklarının yarısı yenmiş.Akvaryumum 60 lt 40 ltsi dolu.Ne yapayım onları?Kuyrukları yeniden çıkar mı?Enfeksiyon kapmış olabilir mi?Resim çekebilirsem koymaya çalışacağım.

Cvp: Kuyruk ısırması

kaplumbağaları hemen ordan alın. öldürmemesi işten değil. kuyruk yeniden çıkmaz ve ümit edinki anüs kısmına kadar yenmemiş olsun. birbirine emsal boyda olmayan hayvanların bir arada yaşaması ve büyük olanın bir süre tek yaşaması bu tip neticeler doğurur.

Veterinere götürmelisiniz. Kontrol edilmesi gerekir. Cem' in dediği gibi hayvanları hemen alıp başka yerde barındırmalısınız.

Cagatay' Alıntı:
Ya böyle adamlar birde foruma yazıyor ya şaşırıyorum. Keşke kaplumbağa alacağına kertenkele alsaydın:'(. Bence fotoğraf koyup daha fazla insanların bedduasını alma.

Arkadaşım ben yeniyim.Herkesin yeniyken yapabileceği gibi ben de bir hata yaptım.Ayrıca foruma yazmayıp nereye yazacağım. Petshopçuya mı soracağım?Buna sen karar veremezsin.

Arkadaşlar yorumlar için teşekkür ederim.Kaplumbağaları şimdilik bir kaba koydum veterinere götüreceğim ama anlar mı bilmiyorum kaplumbağalardan.Anüse kadar yenmemiş.300 lt'lik bir akvaryum yaptırmak istiyorum onlara.

İstanbul da iseniz veteriner öneririm. Bence büyük ile akvaryum büyüsede baş etmeniz zor. Genede ayrı sistemler gerekir.

emreye katılıyorum hangi durumda olursa olsunlar büyük kaplumbağa onlara karşı hep tetikte olacaktır.bu yüzden tek olarak yaşaması lazım.

300 lt'yi yavrular yaptırmak istiyorum demek istedim.

güzel olur en başta su derinliğini 25 cm yaparsın büyüdükçe su derinliğini de o oranda artırırsın. yapabilme olanağın varsa akvaryumun yüksekliğinin 60 cm olması iyi olur. ben iki kaplumbağam için 300 lt'lik yaptırmıştım onu inceleyebilirsin. fikir açısından bilgin olsun.
mailto:/forum/Konu-akvaryumun-son-hali--8910.html

büyük kaplumbağaların yanına küçük olanlar eklenmez, bu tarz hayvan eklemelerinde büyük olan canlıları 1-2 gün boyunca başka bir yerde bakarsınız küçükler akvaryumu sahiplenene dek, daha sonra büyük eklenir, eğer çok agresif bir canlı değilse sonradan eklenen bir nebze daha pasif kalacaktır. Tabi sizin durumunuzda iş işten geçmiş, o büyük kaplumbağanın yanına başka hayvan eklemeyin daha.

Güzel akvaryumunuz varmış.Eğer ikisi de veya üçü birden erkek çıkarsa ne yapmalı?

küçükklülerinden beri beraber yaşadıkları için sorun çıkma olasılığı daha az fakat herhangi bir sorun çıkarsa ayırmanız gerekebilir akvaryum büyük olacağı için bölebilirsiniz sorun olacağını sanmıyorum

Büyük olan tek olduğu ve yerini sahiplendiği için diğerlerini kabul etmiyor. Eğer iki kaplumbağa olarak yaşamış olsa idi kabul etmesi daha büyük ihtimaldi. Sefa' nın yöntemi boy farkları için iyi ama bence tek yaşamışlar için genede her zaman tutmaz. Tam tersindede büyük olup sayıca fazla olanın yanlarına sonradan küçük olanı atarsanızda bu sorun hiç olmayabilir. Yani konu hem boyut hem paylaşıma alışmış olmakla alakalı. Tabi en büyük etkenlerden biride yaşam alanı büyüklüğü. Dar bir alanda iki kaplumbağa yıllar sonra kavga edebilir. Madem burada yaşamak zorundayım diğerinden kurtulup rahat edeyim mantığı. Tabi ilerde birden fazla erkeğin kavga durumuda söz konusu olabiliyor. Sonuç olarak kaplumbağaların kavga konusunda ne yapacağı belli olmaz.

Yavru kaplumbağalar 40 cm suda rahatça yaşar Cem. Benim bebekler 37 cm suya girdiler ve hemen dalıp çıkmaya başladılar. 6 cm üzerine çıkınca su sınırı kalkabilir. Nasılsa evde 70-80 cm üzerinde yüksekliğe çıkılmaz.

ben derin su fobisi olur diye demiştim. biliyorsun bazı pet shoplar 2 cm suda satıyorlar hayvanı. dolayısıyla yüzmenin ne olduğunu anlamıyorlar. ama dediğin gibi denemekte fayda var biri daldı mı diğerleride peşinden gider.

Uzun süre sığ suda duran bir kaplumbağa için yavaş yavaş alıştırmak kesinlikle şart. Ama pet shoplarda çok fazla beklemiyorlar. Yani bir aya kadar satılamayan hayvan ölmüş oluyor malesef. Bu sebeple bu konuda sorun yaşamazlar.

Yani benim tecrubem bu yönde.

Geri