Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuyu suyu kullanıyorum oldukça kireçli

denoktacan

Bronz 5 Üye
Akvaryumun kenarları beyaz beyaz oldu şelale deseniz oda hafif beyazlaştı acaba kaplumbağlara bi zararı olur mu? :helpsmilie:
Suyu yumuşatmak için mango kökü filan almam gerekir mi?
:smile:

Mango kökü değil filtrasyon ve filtre malzemeleri bu konuda faydalı olur. Dış filtre kurup içine karbon koymalısınız.

Aslinda bir bitki var ama bulamayiz moringa tohumu afrika kokenli bir bitki bilimsel acidandan suyun kalitesini cok yukselttigi biliniyor... ama bulmak cok zormus maalesef :)

Cvp: Kuyu suyu kullanıyorum oldukça kireçli

emrenin dedikleri çaresidir. dış filtre alacak durum yoksa veya akvaryum kapasitesi küçükse içme suyu veya filtrelenmiş su kullanarak yumuşak su elde edilir. veya dinlendirilmiş suda direk musluktan alınmış suya göre az da olsa iyidir. kireçli su sert olur. kabuk açısından sıkıntı olmasa da içmesi açısından sıkıntı olur. ayrıca kuyu suyu klorsuz olduğu için bakteri açısından risklidir. hayvanlar kadar kullananı da hasta eder. böyle bir su için ultraviyole filtre lazım. yani lavabo altı filtreye ek olarak bu uv filtrede monte edilmeli.

Klor ve bakteri konusunda haklısın Cem. Ben sadece kireç konusuna yöneldim. Musluk suyu gene daha iyi.

ben de senin gibi kirece takılmıştım. başlığı sonradan farkedince ekleme yaptım.

Biz bahçeye kireç tozu atıyoruz her sene Toprak daha verimli oluyo hemde kalsiyum veriyo bitkilere Kireç faydalı yani

Şimdi vikipediden okudum Kireç %90 oranında kalsiyum içeriyomuş. Kaplumbağanın Kabuğu ve kemikleri için de kalsiyum gerekli zaten demekki faydalı kaplumbağa için. Yanlış mı düşünüyorum ?

Kireç sudaki çoğu organizmayı zaten kendi başına yok ediyor, hastalıkları önleyici etkisi falan da var, o kadar korkmanıza gerek yok, ben yumuşak su seven güney amerika çiklitlerini musluk suyunda besliyorum, hepsinin formu çok iyi an itibariyle, kaplumbağaların su şartlarına çok çok daha dayanıklı olduğunu düşünürsek korkacak birşey yok.

Haftalık %30 su değişiminde musluk suyunu 1-2 gün bekletmeden hafif ılık şekilde direk akvaryuma dokebilirmiyiz peki?

suyu bekletmek mi gerekiyomuş bide Ben hiç bekletmedim direk çeşmeden dolduruyorum hep ama hiç bişey olmadı şimdiye kadar bizim sularda rakı gibi akıyor bembeyaz :D ama sonradan şeffaflaşıyo

Suyu bekletmek kireçle alakalı bir durum değil, suyun içindeki klorla alakalı bir durum, klorlu su kullanırsanız akvaryum içindeki biyolojik döngüyü sağlayan bekterileri de heba edersiniz, bu yüzden suyu bekletin.

bende biyolojik filtre yokki zaten sadece iç filtre var bekletmeme gerek yok o zaman Zaten akvaryumda bekliyo su hemde bakterilerde ölür klor uçana kadar

Kirecin kaplumbağalarda olumsuz yanı yoğun kireç birikmesinde kabuk gözeneklerinin tıkanması ve tutucu özelliği ile eski plakaların daha zor ayrılması. Görüntüsüde kötü ama önemli olan sağlık açısından uygun değil. Doğrudan olmasada dolaylı olarak zararı bu.

Geri